"TREĆA SREĆA": Velikan traži izlaz iz krize i pobedu koja bi da vratila u borbu za titulu

V.M.

20. 07. 2024. u 08:00

U okviru 18. kola brazilske Serije A fudbaleri Flamenga će na "Marakani" ugostiti Krisiumu (21.00).

ТРЕЋА СРЕЋА: Великан тражи излаз из кризе и победу која би да вратила у борбу за титулу

Foto: Profimedia

Flamengo je ove sezone sebi nameutnuo cilj da napadne titulu koju čeka pune četiri godine, oformljen je odličan tim, a za šefa struke je postavljen doskorašnji selektor Tite i jasno je da je ozbiljan novac uložen u ovu ekipu.

Za sada im solidno ide, do skoro su bili na samom vrhu, ali zbog blagog pada u formi ispustili su lidersku poziciju i trenutno sa trećeg mesta na tabeli gledaju u leđa Botafogu i Palmeirasu, koji su im pre sezoni bili projektirani kao glavni rivali u borbi za titulu.

Na poslednjih pet utakmica Flamengo je osvojio samo sedam bodova od mogućih 15, a takođe ne zna za trijumf na dve vezane utakmica, tako da mu je večerašnji meč jako bitan i ima dobru priliku da se pred svojim navijačima vrati na pobednički kolosek.

Ono što ih muči za vreme ovog niza slabih rezultata je defanziva, nikako ne uspevaju da sačuvaju svoju mrežu i na svakom od tih pet susreta su primali bar po jedan gol.

Doduše, zbog Kopa Amerike nekoliko igrača im je bilo odsutvno u proteklih mesec dana, ali sada kada je Argentina ponovo pokazala da je vladar Južne Amerike, svi se vraćaju na raspolaganje iskusnom Titeu.

Flamengo trenutno zaostaje pet bodova za vodećim Botafogom, tako da iako večeras slavi neće se vratiti na prvo mestu, ali preuzeće drugu poziciju jer Palmerisa ima dva osvojena boda više od popularnih "lešinara".

Sa druge strane terena biće Krisiuma, koja će pokušati da produži niz slabih igrara domaćina i usput prekine svoj "post"  od tri vezana ligaška meča bez pobede.

Na tim utakmicama gosti su sakupili samo jedan bod, u remiju sa poslednjeplasiranim Fluminenseom, a pored toga su doživeli poraze od Vitorije i Korintijansa.

Vredi napomenuti to da je je igra gol-gol bila prolazna na te tri utakmcie, tako da ko voli da gađa golove vredi ih večeras oprobati, pogotovo ako se uzme u obzir pomenuta slaba defanzivna igra Flamenga.

Što se tiče pozicije na tabeli, Krisiuma "pliva" na sredini tokom većeg dela sezone i trenutno je 14. sa po dva boda prednosti i odigranih mečeva manje od Korintijansa koji je prvi tim ispod crte.

Flamengo mora da se "trgne" kako ne bi izgubio korak za vodećima, Krisiuma koja je u slaboj formi je pravi protivnik za to, a za hrabrije bi uz fiks predložili i da oba tima postižu bar po jedan gol.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1 (kvota 1,43)

TIP ZA HRABRIJE: 1&GG (kvota 3,10)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre Pariz 2024

A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini i dalje privlači ogromnu pažnju širom planete, a najnovije vesti vezane za taj sukob, koji Rusija naziva "specijalna vojna operacija", dolaze iz sfere sporta. Naime, postalo je poznato ko tačno od ruskih sportista može na Olimpijske igre "Pariz 2024", a taj spisak je prilično kratak - jer su o njemu odlučivali ne samo sportski, već i politički parametri.

18. 07. 2024. u 18:59

Komentari (0)

JUČE SMO PROŠLI! Evo TIP tiketa za subotu