TSC SJAJNO ODRAĐENIM PRIPREMAMA NAJAVIO NOVU USPEŠU SEZONU: "Traktoristima" iz prestonice će biti veoma teško bez Lukovića

V.M.

21. 07. 2024. u 07:30

U okviru prvog kola Superlige fudbaleri TSC-a će Bačkoj Topoli ugostiti ekipu IMT-a (19.30).

ТСЦ СЈАЈНО ОДРАЂЕНИМ ПРИПРЕМАМА НАЈАВИО НОВУ УСПЕШУ СЕЗОНУ: Трактористима из престонице ће бити веома тешко без Луковића

FOTO: M. Vukadinović

Iako nije uspeo da ponovi uspeh od pre dve godine kada je bio viceprvak Srbije, TSC je prošle sezone ponovo imao dosta uspešnu kampanju zauzevši treće mesto kojim se plasirao u plej-of kvalifikacija za Ligu Evrope.

Ono što je velika razlika u odnosu na pomenute sezone za domaćina je to što neće imati istog šefa struke, pošto je klub napustio Žarko Lazetić i preuzeo Makabi Tel Aviv sa kojim je već uspeo da osvoji Superkup Izraela.

Lazetić je bio cenjen kao jedan od najboljih trenera u Superligi Srbije, tako da je njegov gubitak veliki minus, a kao zamena doveden je Dean Klafurić.

Hrvatski trener je u karijeri pored Veleža vodio Goricu, Legiju iz Varšave, Dragovoljac, Etnikos, Slaven i Honved, a jedno vreme je bio i selektor ženske fudbalske reprezentacije Hrvatske, tako da je u Bačku Topolu dožao menadžer sa pozamašnim iskustvom.

Neće mu biti lako da odmeni Lazetića, ali uprava kluba mu je napravila veoma dobar tim i preko leta je doveden veliki broj izuzetno talentovanih fudbalera. Najveće pojačanje je milion i dvesta hiljada evra plaćeni Aleksandar Ćirković, a ističu se još i supertalentovani Marko Lazetić i Đorđe Gordić, a vredi napomenuti da se u klub vratio i Mihajlo Banjac (sva trojica dovedeni na pozajmicu).

Što se tiče odlazaka, ekipu je napuistio reprezentativac Nemanja Stojić, kao i iskusni defanzivni dvojac Čalušić, Cvetković.

Da je TSC dobra ekipa i da u odličnoj formi videlo se na pripremama na kojima je odigrao četiri prijateljske utakmice, nije doživeo nijedan poraz, a najviše se ističe pobeda nad Šahtjorom iz Donjecka rezultatom 1:0 u generalnoj probi pred početak nove sezone.

Sa druge strane, IMT je prošle godine debitovao u Superligi Srbije i što je najbitnije za njega uspeo je da sačuva status prvoligaša, a isto će mu biti cilj i ove sezone.

Ponovo je u pitanju veoma mlada ekipa, "trakotristi" su poznati kao tim koji odlično razvija igrače, a najteži zadatak biće pronaći zamenu za Miloša Lukovića koji se konačno otisao put Strazbur kojem ga je IMT početkom 2024. godine prodao za skoro pet miliona evra.

Gosti su dosta promenili tim u odnosu na prošlu godinu, veliki broj igrača je napustio i došao u klub, tako da će im sigurno trebati vremena da se uigraju.

Za razliku od TSC-a, IMT je odigrao samo dva pripremna meča i na njima je doživeo poraze od Černomoreca iz Novorosijska (2:3) i Ravšana (0:2).

TSC je prošle sezone dva puta savladao današnjeg rivala, a mi verujemo da će mu to ponovo poći za rukom.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1 (kvota 1,42)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre Pariz 2024

A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini i dalje privlači ogromnu pažnju širom planete, a najnovije vesti vezane za taj sukob, koji Rusija naziva "specijalna vojna operacija", dolaze iz sfere sporta. Naime, postalo je poznato ko tačno od ruskih sportista može na Olimpijske igre "Pariz 2024", a taj spisak je prilično kratak - jer su o njemu odlučivali ne samo sportski, već i politički parametri.

18. 07. 2024. u 18:59

Komentari (0)

PROLAZNICI BILI IZNENAĐENI: Đoković nakon Vimbldona uhvaćen u šetnji sa lepom Ruskinjom (VIDEO)