"LAVOVI" BI DA VRATE TITULU U SVOJ POSED: Prvenstvo otvaraju protiv ekipe koja im je "redovna mušterija"

V.M.

22. 07. 2024. u 07:30

FUDBALERI Kopenhagen pohod na titulu prvaka Danske započinju na gostovanju Lingbiju sa kojim se sastaju večeras od 19 časova.

ЛАВОВИ БИ ДА ВРАТЕ ТИТУЛУ У СВОЈ ПОСЕД: Првенство отварају против екипе која им је редовна муштерија

Foto: Profimedia

Pored uspeha u Ligi šampiona i plasmana u nokaut fazu takmičenja, Kopenhagen neće po lepom pamtiti prošlu sezonu u kojoj nije osvojio nijedan trofej što je veliko iznenađenje za danskog velikana čiji su se navijači navikli da njihovi miljenici beleže redovne uspehe.

Posebno su podbacili u prvenstvu, koje su zbog slabih nastupa u plej-ofu završili na trećem mestu, jedva obezbedivši plasman u Ligu konferencija pobedom nad Randersom.

Glavni cilj "lavova" ove sezone svakako će biti ponovo uspostavljanje dominacije u Superligi koju su pre prošle godine osvajali dva puta zaredom.

Što se tiče aktivnosti na letnjoj pijaci, kasa je napunjena prodajom prvog golmana Kamila Grabare kojeg je Volfsburg platio čak 13 miliona evra i deo tog novca uložen je u dovođenje pojačanja na nekoliko pozicija od kojih se najviše ističe doskorašnji štoper Mehelena, talentovani Garananga čiji je dovođenje koštalo klub pet miliona evra.

Ekipu će sa klupe ponovo predvotiti tridesetšestogodinjši Jakob Nestrup koji prevodi "lavove" od 2022. godine, uprava nije izgubila poverenje u njega i veruju da je on čovek koji će ih vratiti u vrh tabele.

Gosti su na pripremama odigrali pet prijateljskih mečeva, upisali su tri pobede uz po poraz i remi, tako da u solilnom ritmu dočekuju start prvenstva.

Takođe, vredi napomenuti da su vezali četiri uzastopne pobede protiv Lingbija, kao i to da nisu izgubili od današnjeg rivala još od davne 2017. godine, ili ti na devet utakmica.

Domaći sastav je u poslednje dve sezone strepeo za opstanak, borio se za njega sve do poslednjeg kola u oba navrata i nada se da će ove godine uspeti da se pomakne ka sredini tabele.

Ipak, to neće biti lako učiniti pogotovo jer je Lingbi ostao bez svog najboljeg pojedinca Anrija Gudjonsena koji je u transferu vrednom gotovo tri miliona evra pojačao Gent.

Za razliku od Kopenhagena, "vikinzi" su napravili rotaciju na klupi i od ove sezone će ih predvoditi Morten Karlsen koji je deo svoje igračka karijere proveo upravo u Lingbiju.

Ako pogledamo pripreme, jasno je zašto im mnogi predviđaju tešku kampanju, doživeli su tri uzastopna poraza na njima, a crni niz prekinuli su trijumfom nad Landskronom u generalnoj probi.

Iako će biti bez par povređenih igrača (Kornelijus, Bardagži, Sander) Kopenhagen je daleko kvaltietniji tim i očekujemo da pobedom započne novu kamapnju.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 2 (kvota 1,52)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAJVEĆA TRANSFORMACIJA Kako je Fahreta postala Brena - Saša doživeo šok kad ju je video: Ovo neće valjati...