PITANJE ŠAMPIONA MOŽE BITI REŠENO VEĆ DANAS: Ovi gradski rivali su nam priredili pravi fudbalski spektakl pre deset dana

V.M.

22. 07. 2024. u 07:50

APSOLUTNI derbi 31. kola egipatske Premijer lige biće odigran večeras od 20 časova na "Stadionu 30 jun" u Kairu gde će koplja ukrstiti vodeći Piramids i Al Ahli (20.00).

ПИТАЊЕ ШАМПИОНА МОЖЕ БИТИ РЕШЕНО ВЕЋ ДАНАС: Ови градски ривали су нам приредили прави фудбалски спектакл пре десет дана

Foto: Profimedia

Borba za titulu u Premijer ligi ove sezone je izuzetno zanimljiva, a akteri večerašnje utakmice vode glavnu priču u njoj. Igraju odlično tokom čitavog prvenstva i pokazali su da su ubedljivo najbolje ekipe u Egiptu.

Iako je trenutno pri Piramids koji beži pet bodova Ah Ahliju, "crveni đavoli" su favoriti za titulu jer su odigrali tri meča manje, što je postala tradicija u ovoj ligi zbog njihovih obaveza u afričkoj Ligi šampiona koju su ponovo osvojili ove sezone.

Piramids je poslednje dve godine gledao u leđa Al Ahliju i Zamaleku, u oba navrata je bio drugi i nada se da je ova sezona ta u kojoj će napraviti iskorak, ali kako bi to bio slučaj gotovo sigurno će morati da slavi večeras u meču koji bi vrlo lako mogao da reši pitanje šampiona.

Al Ahli se nalazi u strašnoj formi, vezao je čak 18 utakmica bez poraza i na njima je upisao više nego impresinvih 16 pobeda, 12 uzastopnih uoči današnjeg meča. Ponovo su uhvatili zalet u najbitnijem delu sezone i deluje da niko ne može da ih zaustavi u svom pohodu na 44. titulu u bogatoj istoriji najtrofejnijeg kluba na svetu.

Domaćini takođe igraju sjanjo, na poslednjih 20 utakmica doživeli su samo jedan poraz, ipak on se može ispostaviti kao ključan u bori za tron jer im ga je naneo upravo Al Ahli.

Današnji rivali su ranije ovog meseca, tačnije pre deset dana ukrstili koplja u veoma zanimljivom meču na kojem je viđen veliki broj preokreta. Ah Ahli je poveo brzo preko Abu Alija, ali Piramids je uzvratio i pogocima Majelea, odnoso Samija preuzeo je inicijativu.

Vodio je sve do poslednjih pola sata igra kada su "crveni đavoli" pokazali svoje iskustvo u teškim utakmicama, napali su tri boda i došli su do velikog preorketa. Prvo je strelac ponobo bio Abu Ali, a potpuni preokret kompletirao je Afša koji je svojim golom u 86. minutu znatno približio Al Ahli tituli.

Danas očekujemo još jednu zanimljivu utakmicu u režiji ovih gradskih rivala, jasno je da Piramids mora da napadne tri boda i ta ofanzvina igra bi trebala da ostavi prostora Al Ahliju da i on stvori veliki broj gol šansi i zbog toga tipujemo da će biti dosta pogodaka na "Stadionu 30. maj".

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: GG (kvota 1,70)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAJVEĆA TRANSFORMACIJA Kako je Fahreta postala Brena - Saša doživeo šok kad ju je video: Ovo neće valjati...