BOTAFOGO KONAČNO OPET PRVI: Internasional i dalje bez Enera Valensije na lidera

O. M.

20. 07. 2024. u 07:45

LIDER brazilske Serije A Botafogo dočekuje ekipu Internasionala u 18. kolu.. Utakmica se igra od 23.30 na olimpijskom stadionu "Nilton Santos".

БОТАФОГО КОНАЧНО ОПЕТ ПРВИ: Интернасионал и даље без Енера Валенсије на лидера

Foto: Profimedia

"Crno-bele karioke" traže četvrti uzastopni trijumf na svom stadionu "Nilton Santos", a peti bez obzira na mesto odigravanja. Na tri poslednje utakmice nisu primili ni gol, a tu spada i derbi prvenstva protiv Palmeirasa koji im je prošle sezone "bezobrazno" oteo već gotovo osvojenu titulu šampiona. 

 S druge strane, Internasional je totalno van forme. Ova ekipa već sedam utakmcia ne zna za pobedu u svim takmičenjima. Ispali su iz Kupa Brazila, na pola puta su da im se to desi i u Kopa Sudamerikani, u prvenstvu su poslednji put pobedili pre tačno mesec dana (Gremio 1:0, 22. juna) što ih je koštalo pada ispod crte ekipa koje se bore za međunarodna klupska takmičenja.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Istovremeno, izabranici Artura Žorža su u sredu obezbedili važnu pobedu nad braniocem titule Palmeirasom, ostvarujući prednost od tri boda na vrhu tabele, i traže petu uzastopnu pobedu u ligi ovog vikenda da bi se konsolidovali posle tog trijumfa.

"Fogo" je ušao u svoj meč sa Palmeirasom pošto je izgubio prethodna dva susreta od prvoligaških šampiona na svom terenu, ali je postigao uspeh 1:0 i sprečio treći uzastopni poraz. Tikinjo Soares je postigao jedini gol na utakmici i odlučio meč.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

"O Glorioso" je nesumnjivi favorit za osvajanje sva tri boda, s obzirom na trenutni niz od tri pobede na njihovom terenu i četiri uzastopne pobede u prvenstvu.

Atletiko Paranaense je bio poslednji tim koji je sprečio "usamljene zvezde" da osvoje maksimalne bodove u Brazilu — nerešeno 1:1 u junu — a pobeda Baije od 2:1 u maju bila je poslednji put kada je Botafogo poražen.

S druge strane, serija loših rezultata "kolorada" dovela je do otkaza trenera Edvarda Kudea, ali privremeni šef Pablo Fernandez nije za ovih nedelju dana otkad je preuzeo ekipu doneo nikakav pomak, jer neodlučeno sa Huventudom nije bilo dovoljno da nadoknadi minus iz prvog susreta šesnaestine finala domaćeg kupa, a minimalan poraz od Rosarija znači da je "kolorado" jednom nogom eliminisan i iz Kopa Sudamerikane.

Ipak, Internasional je još uvek daleko od opasnosti da sklizne u boru za opstanak, naročito kada se zna da je ekipa digrala samo 13 utakmica u Seriji A.

Dijego Ernandez vraća se u tim Botafog posle suspenzije koju je odradio propustivši derbi sa Palmeirasom. S druge strane, Ener Valensija se vratio u Internasional posle reprezentativnih obaveza u Kopa Amerika, ali je zbog povrede propustio utakciu sa Rosariom a neće ga biti ni večeras.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1 (kvota 1,82)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre Pariz 2024

A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini i dalje privlači ogromnu pažnju širom planete, a najnovije vesti vezane za taj sukob, koji Rusija naziva "specijalna vojna operacija", dolaze iz sfere sporta. Naime, postalo je poznato ko tačno od ruskih sportista može na Olimpijske igre "Pariz 2024", a taj spisak je prilično kratak - jer su o njemu odlučivali ne samo sportski, već i politički parametri.

18. 07. 2024. u 18:59

Komentari (0)

JUČE SMO PROŠLI! Evo TIP tiketa za subotu