ŠAMPION POSRNUO U DERBIJU: Kruzeiro želi direktno u Kopa Libertadores

O. M.

20. 07. 2024. u 08:15

ŠAMPION Brazila Palmeiras dočekuje Kruzeira u 18. kolu Serije A. Utakmica se igra s početkom dva sata posle ponoći po našem vremenu na stadionu "Alijanc parke".

ШАМПИОН ПОСРНУО У ДЕРБИЈУ: Крузеиро жели директно у Копа Либертадорес

FOTO: Profimedia/ IMAGO

Drugoplasirani Palmeiras se vraća u akciju Brazila protiv Kruzeira na "Alijanc parkeu" u subotu, nakon što je u sredu izgubio prvo mesto na tabeli u direktnom okršaju sa Botafogom.

"Verdao" je skliznuo tri boda iza "Foga" posle minimalnog poraza od 1:0, a cilj im je da izbegnu da se taj jaz poveća kada se suoče sa šestoplasiranim timom lige koji sa svoje strane želi da se umeša u borbu za plsamna u Kopa Libertadores.

Izabranici Abela Fereire nisu uspeli da ostvare treću uzastopnu pobedu protiv Botafoga, izgubili su od ekipe Artura Žorža golom Tikinja Soareša u 56. minutu.

Epilog toga je da "Alviverde" sada imaju tri boda manje od izazivača, koji pokušavaju da preotmu titulu Palmeirasu koji je prošle sezone u foto-finišu prvenstva postao prvak, iako je Botafogo veći deo sezone bio lider.

To je bio prvi put da "Verdao" nije uspeo da pronađe mrežu u ligi od poraza od 3:0 od Fortaleze krajem juna, čime je prekinut klupski niz od četiri uzastopna meča sa postignutim bar jednim golom u ligi.

Kruzeiro nastoji da izbegne da postane sedma ekipa koja je poražena na gostovanju Palmeirasu ove sezone, ali njihovi neveseli rezultati na strani ulivaju malo nade navijačima da će se to i desiti.

Iako je poslednji njihov meč u gostima završio rezultatom 2:0 protiv desetorice igrača Gremija, to je bio tek drugi trijumf ove ekipe u gostima u sezoni.

Do sada su ljudi Fernanda Sibre bili poraženi u tri uzastopne utakmice u gostima — izgubivši 4:1 kod Baije, 2:1 od Flamenga i 1:0 od Krisijume — što sugeriše da je poslednja pobeda u gostima bila izuzetak a ne pravilo ili što bi naš narod rekao - i ćorava koka ubode zrno.

I pored tako lošeg bilansa u gostima trenutno su na šestom mestu — što garantuje kvalifikacije za Kopa Libertadores, ali oni žele jedno od prva četiri mesta koja vode direktno u grupnu fazu.

Za ekipu koja je prošlu sezonu završila 14. mestu, ova godina predstavlja nesumnjivo poboljšanje od kada je Seabra zamenio Nikolasa Larkamona početkom aprila, a nade navijača "Rapose" rastu da će se njihovi ljubimci vratiti u Kopa Libertadores po prvi put od sezone 2018/19.

Posao bi mogla da im olakša činjenica da je Palemiras oslabljen neigranjem mlade zvezde Estevaa Vilijana koji je zadobio povredu protiv Botafoga.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,60)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre Pariz 2024

A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini i dalje privlači ogromnu pažnju širom planete, a najnovije vesti vezane za taj sukob, koji Rusija naziva "specijalna vojna operacija", dolaze iz sfere sporta. Naime, postalo je poznato ko tačno od ruskih sportista može na Olimpijske igre "Pariz 2024", a taj spisak je prilično kratak - jer su o njemu odlučivali ne samo sportski, već i politički parametri.

18. 07. 2024. u 18:59

Komentari (0)

ĐURICA PREDLAŽE: Tiket za subotu našeg poznatog tipstera