BAIJA KONAČNO KIKSNULA KOD KUĆE: Argentinac vadi kestenje iz vatre u Korintijansu

O. M.

21. 07. 2024. u 11:23

BAIJA dočekuje Korintijans u okviru 18. kola brazilske Serije A.

БАИЈА КОНАЧНО КИКСНУЛА КОД КУЋЕ: Аргентинац вади кестење из ватре у Коринтијансу

Foto: Profimedia

Utakmica se igra na stadionu "Arena ponte nova" gde će Baija pokušati da se vrati na pobednički put koji je u prošlom kolu prekinula Kujaba.

Domaćini su trenutno na petom mestu sa 30 bodova posle 17 prvenstvenih utakmica, dok su gosti u istom periodu na 15 bodova i prvi su ispod crte u borbi za opstanak.

Domaćin je u prošlom kolu pretrpeo prvi poraz kod kuće posle sedam uzastopnih pobeda i tako pokvario stoodstotan učinak. Sada je Kruzeiro ostao jedini tim ubrazilskoj Seriji A sa svim pobedama kod kuće, ali sa utakmicom manje na svom terenu od Baije.

Pre utakmice sa Kujabom Baija je pred svojim navijačima primila samo tri gola, a u ovoj utakmici dva. Uz to je postigla 14 golova. Da nije bilo tog šokantnog poraza Baija bi se danas mogla umešati u borbu za prvo mesto sa Botafogom.

Samo su loši rezultati na strani sprečili ekipu koju s klupe predvodi legendarni golman Rodžerio Ceni da sada bude lider prvenstva, ali i ovako Baija ima priliku da se bori za prvu titulu posle 1988. godine.

Posebna je šteta što je poraz od Kujabe stigao nakon jedne od retkih pobeda u gostima kada je savladan Atletiko Paranaense, ali sada je kasno gledati u prosuto mleko i Cenijevi izabranici moraju da gledaju unapred.

Inaće, ako se °itate u ćemu je tajna iznenadnog procvata fudbalskog kluba Baija odgovor leži u činjenici da je ovaj klub odnedavno postao deo "Siti grupe" koju predvodi šampion Engleske Mančester siti, a čini je još, između ostalih klubova, i špansko prošlosezonsko čudo Đirona.

Pod vlasništvom pomenutog konzorcijuma, Baija se vratila na fudbalsku mapu Brazila, a prošle sezone je u poslednjem kolu pobedila Atletiko Mineiro sa 4:1 kako bi opstala u Seriji A na račun velikana Santosa.

Ove sezone, "tikolor" je nastavio uzlaznu putanju, zabeleživši rezultat od devet pobeda, tri remija i pet poraza u prvih 17 utakmica, a trenutno su na nivou bodova sa četvrtoplasiranim Sao Paolom, što je pozicija koja ih može odvesti direktno u grupnu fazu Kopa libertadores

 Dok je Baija dobra u napadu ove sezone, trenutno drži drugi najveći broj postignutih golova u ligi (27), moraće da se pozabave svojim defanzivnim nedostacima u drugoj polovini sezone, pošto su do sada primili 21 gol, što je drugi najgori bilans među ekipama iz gornjeg dela tabele.

S druge strane, nakon što su sezone 2021. i 2022. završili u prvih pet, Korintijansi su doživeli pad u poslednje dve, stigavši samo do 13. mesta u prošlom mandatu i trenutno u zoni ispadanja ove godine.

Sa već 17 utakmica u sezoni, "Timao" ove sezone beleži u proseku manje od jednog poena po meču, trenutno držeći skor od samo tri pobede, šest remija i osam poraza do danas.

Nakon što je ostvario samo jednu pobedu u 10 mečeva između početka juna i početka jula, kklub  je odlučio da se rastane od Tonija Oliveire, a doveden je argentinski stručnjak Ramon Dijaz da vadi kestenje iz vatre.

Novi šef je pozitivno započeo misiju u Sao Paolu, dovodeći svoju ekipu do impresivne povratničke pobede nad Krisijumom prošle nedelje, sa Anhelom Romerom i Kakom koji su se upisali u strelce.

Dijazov sledeći zadatak biće da pomogne svojoj ekipi da poboljša svoj loš bilans u gostima od dva boda osvojena u devet utakmica u gostima ove sezone, što uključuje tri uzastopna poraza koja su prethodila ovom meču.

 Domaćini su oduzeli četiri boda ovom protivniku prošle sezone, odigravši nerešeno bez golova na ovom mestu prošlog jula pre nego što su obezbedili neverovatnu pobedu od 5:1 na "Neo Areni" u novembru.

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,65)

KOME JE RONALDO DAO NAJVIŠE GOLOVA? Pogledajte najnoviju epizodu kladioničarskih priča

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre Pariz 2024

A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini i dalje privlači ogromnu pažnju širom planete, a najnovije vesti vezane za taj sukob, koji Rusija naziva "specijalna vojna operacija", dolaze iz sfere sporta. Naime, postalo je poznato ko tačno od ruskih sportista može na Olimpijske igre "Pariz 2024", a taj spisak je prilično kratak - jer su o njemu odlučivali ne samo sportski, već i politički parametri.

18. 07. 2024. u 18:59

Komentari (0)

GOTOVO JE! Aleksa Avramović napustio Partizan, poznata i naredna destinacija