BRANILAC TITULE SE UZDA U DOMAĆU PUBLIKU: Gosti su igrali odlično na pripremama, ali prvenstvo je druga priča

V.M.

19. 07. 2024. u 13:50

NA otvaranju poljske Ekstraklase branilac titule Jagjelonja će ugostiti Pušču iz Njepolomica na "Stadionu Miejski" (18.00).

БРАНИЛАЦ ТИТУЛЕ СЕ УЗДА У ДОМАЋУ ПУБЛИКУ: Гости су играли одлично на припремама, али првенство је друга прича

Foto: Profimedia

Prošla sezona u Ekstraklasi je bila izuzetno zanimljiva, borba za titulu se vodila do poslednjeg kola, a na kraju je zbog boljeg međusobnog duela od Šljonska, sa kojim je bila izjednačena po broju osvojenih poena, osvojila titulu, prvu u svojoj 103 godine dugoj istoriji.

Zbog toga će igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona koje će početi od drugog kola, a treba istaći i to da je imala sreće jer će igrati protiv Panevežisa koji je napravio veliki šok u prvom kolu izbacivši Helsinki.

Jagjelonja ne sme olako da shvati litvanskog protivnika kao što je to uradio Helsinki, ali to ne bi trebao da bude slučaj jer se ekipa iz Bjalistoka dobro pripremila za novu sezonu.

Roster je ostao manje-više isti, jedini koji je napustio klub od bitnijih igrača je levi bek Vdovik koji je počao Bragu u tranfsferu vrednom milion i 500 hiljada evra, tako da su dobro uigrani i to se videlo na pripremama na kojima su upisali dve pobede uz remi i poraz na četiri prijateljske utakmice.

Danas će za rivala imati Pušču, ekipu koja je odigrala čak sedam prijteljskih utakmica uoči nove kampanje i nije doživela nijedan poraz na njima.

Ostvarila je tri pobede uz četiri remija, a ono što se odma vidi je da će u pitanju biti ekipa koja igra izuzetno "tvrd" fudbal jer je samo na jednom od tih sedam mečeva prolazna bila igra 3+.

Prošle sezone na dva međuosobna duela viđena je pobeda Jajelonje (4:1) uz remi rezultatom 3:3.

Verujemo da će večeras šampion pred svojim navijačima probiti čvrstu odbranu gostiju i da će slaviti bez većih problema.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,50)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre Pariz 2024

A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini i dalje privlači ogromnu pažnju širom planete, a najnovije vesti vezane za taj sukob, koji Rusija naziva "specijalna vojna operacija", dolaze iz sfere sporta. Naime, postalo je poznato ko tačno od ruskih sportista može na Olimpijske igre "Pariz 2024", a taj spisak je prilično kratak - jer su o njemu odlučivali ne samo sportski, već i politički parametri.

18. 07. 2024. u 18:59

Komentari (0)

SKANDAL! Pesme o terorističkoj OVK puštene na stadionu  pred utakmicu Borca (VIDEO)