DEBI SRPSKOG STRUČNJAKA: Dejan Stanković je doveden u prestonicu da vrati "gladijatore" u sam vrh ruskog fudbala

V.M.

21. 07. 2024. u 10:10

SPARAT MOSKVA koju od ove sezone sa klupe predvodi naš Dejan Stanković će u prvom kolu ruskog prvenstva gostovati Orenburgu na "Gazovik stadionu" (16.30).

ДЕБИ СРПСКОГ СТРУЧЊАКА: Дејан Станковић је доведен у престоницу да врати гладијаторе у сам врх руског фудбала

FOTO: AP/Tanjug

Nakon uspešne sezone u Ferencvarošu sa kojim je osvojio titulu prvaka Mađarske, Dejan Stanković je odlučio da je došlo vreme da napravi iskorak u svojoj trenerskoj karijeri i preuzeo je velikana iz Moskve, ekipu Spartaka koja čeka na titulu još od sezone 2016/17.

O istoriji gostujućeg tima ne treba trošiti previše reči, u pitanju je ubedljivo najuspešniji tim u istoriji ruskog fudbala koji je sa 22 titule najviše puta osvajao titulu od svih ekipa, što u SSSR-u, što u samostalnoj ruskoj Premijer ligi.

Ipak, "gladijatori" se poslednjih par godina nisu nalazili u borbi za prvo mesto i jasno je da je težak zadatak pred Stankovićem koji je u svojoj trenerskoj karijeri za sada osvojio veliki broj trofeja sa Crvenom Zvezdom i Ferencvarošom, a između tih mandata imao je kratak period u kojem je predvodio Sampdoriju koju nije uspeo da spasi od ispadanja u Seriju B.

Nekadašnji fudbaler Intera i Lacija će na svom raspolaganju imati dosta dobar tim, napadčki potentan i to se videlo na pripremama pošto je na pet prijateljskih utakmica Spartak upisao četiri pobede uz jedan poraz i to na penale protiv gradskog rivala Dinama.

Prvenstvo će otvoriti protiv Orenburga, ekipom koja je prošle sezone jedva opstala u eliti zauzevši prvo mesto iznad crte, ili ti 12. poziciju.

Ono što je zanimljivo je to da je opstanak obezbeđen u poslednjem kolu kada su odigrali remi upravo protiv Spartaka, rezultatom 0:0.

Napravljene su određene promene u ekipi preko leta, prodati su Vorobljev i Lukas Vera, a taj novac uložen je u Kuera, Tompsona i Saharkizana koji bi trebali da odmene pomenuti duo.

Orenburg je odigrao samo dva pripreman meča uoči nove sezone i uz poraz od Kečiorengudžua, upisao je pobedu nad Sumakjitom.

Verujemo da će Stanković dobro pripremiti svoju ekipu i da će sa tri osvojena boda započeti mandat na klupi "gladijatora".

NAŠ TIP: 2 (kvota 2,10)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre Pariz 2024

A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini i dalje privlači ogromnu pažnju širom planete, a najnovije vesti vezane za taj sukob, koji Rusija naziva "specijalna vojna operacija", dolaze iz sfere sporta. Naime, postalo je poznato ko tačno od ruskih sportista može na Olimpijske igre "Pariz 2024", a taj spisak je prilično kratak - jer su o njemu odlučivali ne samo sportski, već i politički parametri.

18. 07. 2024. u 18:59

Komentari (0)

GOTOVO JE! Aleksa Avramović napustio Partizan, poznata i naredna destinacija