OVAJ OBRAČUN JE PROŠLE GODINE BIO PRVOLIGAŠKI: Santos je na putu da se vrati u elitu, ne može se isto reći za "veličanstvene"

V.M.

22. 07. 2024. u 12:15

LEGENDARNI Santos nastavlja svoj pohod na povratak u elitu, a u 17. kolu Serije B dočekaće Koritibu na "Urbano Kaldeiri" (1.00).

ОВАЈ ОБРАЧУН ЈЕ ПРОШЛЕ ГОДИНЕ БИО ПРВОЛИГАШКИ: Сантос је на путу да се врати у елиту, не може се исто рећи за величанствене

Foto: Profimedia

Čuveni Santos, čiji su dres svojevremeno nosili fudbalski velikani poput Pelea, Nejmara i mnogih drugih, prošle sezone je prvi put u svojoj bogatoj istoriji ispao iz elite.

To je bio veliki udarac za "crno-bele" koji nisu očekivali da će ispasti iz Serije A, ali dobro se oporavljaju i za sada im odlično ide u Seriji B jer se nakon 16 odigranih kola nalaze na vodećem mestu sa 29 sakupljenih bodova (prva četiri idu u viši rang).

Santos se nalazi u odličnom ritmu pred današnji susret, nakon slabih igara krajem maja i početkom juna kada je vezao četiri poraza, podigao je formu i neporažen je na šest uzastopnih utakmice na kojima je osvojio impresivnih 14 poena.

Takođe vredi napomenuti da je na tih šest susreta primio samo jedan gol, tako da odbrana tima radi sve što je u njenoj moći da vrati brazilskog giganta tamo gde pripada.

Domaćini su na sedam utakmica na "Urbano Kaldeiri" ove sezone ostvarili čak šest pobeda, tako da sa velikom dozom samopouzdanja dočekuju večerašnji susret.

Za rivala će imati Koritibu koja je zajedno sa njim eliminisana iz elite prošle sezone, ali za razliku od Santosa njoj ne ide dobro u drugom razredu brazilskog fudbala.

Solidno je otvorila sezonu, međutim u poslednje vreme je zapala u krizu i na minulih pet utakmica nije ostvarila nijednu pobedu, doživela je čak tri poraza uz dva remija i pala je na razočaravajuće 13. mesto na tabeli.

Santos je prošle sezone savladao "veličanstvene" sa 2:1 na "Urbano Kalderi", a mi verujemo da će mu to i večeras poći za rukom.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,55)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Jedinstveni Egipatski Maldivi - Nikada povoljnije!