GROBARI SU NA OVO ČEKALI SEDAM DUGIH GODINA: Partizan u Lublinu započinje pohod na Ligu šampiona!

V.M.

23. 07. 2024. u 07:30

FUDBALERI Partizana svoju evropsku odiseju započinju u drugom kvalifikacija za Ligu šampiona gde će igrati sa Dinamom iz Kijeva. Prva utakmica ovog zanimljivog dvomeča biće odigrana večeras u Lublinu, na "Areni Lublin", na kojoj će Dinamo biti "domaćin" u Evropi zbog rata u domovini.

ГРОБАРИ СУ НА ОВО ЧЕКАЛИ СЕДАМ ДУГИХ ГОДИНА: Партизан у Лублину започиње поход на Лигу шампиона!

Foto: M.Vukadinović

Dugih sedam godina navijači Partizana čekali su na povratak njihovih miljenika u kvalifikacije za Ligu šampiona, poslednji put kada su ih igrali bilo je davne 2017/18, zaista preduga pauza za klub renomea "parnog valjka".

Do pretkola Lige šampiona nisu došli zbog osvajanja titule, ali njihovi solidni rezultati u Evropi uz dobre nastupe Crvene Zvezde omogućili su Srbiji da ove i prethodne sezone ima dva predstavnika u najeltinijem evropskom takmičenju.

Zbog toga što nisu prvaci, "crno-beli" će u učestovati u "ligaškom putu", a ne u "šampionskom putu" i imaće dosta teže protivnike čemu i svedoči činjenica da će ukoliko izbaci Dinamo Kijev igrati protiv škotskog Rendžersa u trećem kolu.

Partizan je preko leta napravio nekoliko promena, a svakako je najveća ona na klupi na koju je po treći put u svojoj karijeri zaseo Aleksandar Stanojević.

Popularni Stanoje je trener koji je predvodio Partizan poslednji put kada je igrao Ligu šampiona pre 14 godina i to njegovo iskustvo će svakako značiti u pokušaju "parnog valjka" da se vrati među evropski krem.

Od kada je zamenio Alberta Nađa kraj aut linije, odmah je počeo da pravi promene u ekipi, doveden je veliki broj pojačanja poput Mujakića, Arijage, Jovanovića.... a za sada je od bitnijih igrača klub napustio Samed Baždar koji se zaputio u Saragosu.

Bitna stvar je da "crno-beli" dresi i dalje nosi miljenik navijača i najbolji fudbaler ekipe, Mateus Saldanja, mada se očekuje da rasni golgeter promeni sredinu nakon kvalfikacija za evropska takmičenja i tako "napuni kasu" velikana iz Humske 1.

Partizan je na pripremama imao jake protivnike, igrao je dobre mečeve protiv Dinama, CSKA i Lokomotive Moskve i jasno je da se ozbiljno pripremao za dvomeč sa Kijevljanima.

Takođe, vredi napomenuti da je "parni valjak" proteklog vikenda pobedom otvorio domaće prvenstvo, doduše dosta teže nego očekivano savladao je Napredak pogotokom Mateusa Saladanje u 93. minutu utakmice (1:0).

Trener Stanojević nije bio zadovoljan nastupom svoje ekipom, rekao je posle meča da moraju mnogo bolje da igraju i sigurno je da večeras moraju podići nivo igre kako bi revanš u Beogradu dočekali sa pozitivnim rezultatom.

Što se tiče Dinama, njemu je prošle sezone titule izmakla iz ruku i prvenstvo je završio sa samo dva poena zaostatka u odnosu na Šahtjor kojem je to bio treći uzastopni naslov prvaka Ukrajine.

"Domaćin" je manje više ostavio istu ekipu na okupu tako da se može očekivati nova dobra kampanja od velikana iz Kijeva, a može se reći da je tim i bolji nego onaj iz prošle sezone jer su od Dnjepra dovedeni talentovani Rabčinskaj i Pajkahljonok.

Dinamo sa klupe predvodi Oleksandar Šovkovski, nekada legenarni golman "plavo-belih", čovek koji odlilno poznaje klub i radi vrhunski posao od kada ga je preuzeo sredinom decembra 2023. godine.

Njegovi izabranici su igrali solidno na pripremama, na pet utakmica su upisali po dve pobede i remija uz poraz i može se reći da u solidnoj fizičkoj formi dočekuju početak takmičarskog dela sezone.

Verujemo da će večeras Dinamo biti taj koji će diktirati tempo igre, da će Partizan pre biti fokusiran na odbranu svog gola nego na postizanje pogodaka i zbog toga predlažemo duplu šansu na Kijevljane uz kombinaciju golova.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,58)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE BESNA: Dronom ubijen Ivan Šaljnev