DUŠAN TADIĆ U EKSTAZI: Istanbuslki gigant je preko leta formirao vrhunski tim i spreman je da se vrati u Ligu šampiona

V.M.

23. 07. 2024. u 07:45

U okviru drugog kola kvalifkacija za Ligu šampiona sastaće se Lugano i Fenerbahče. Prvi meč se igra večeras na "Stokhorn areni" u Tunu i počeće u 20.30.

ДУШАН ТАДИЋ У ЕКСТАЗИ: Истанбуслки гигант је преко лета формирао врхунски тим и спреман је да се врати у Лигу шампиона

Foto: Profimedia

Pošto su prošle godine ostali bez i jednog trofeja, u upravi Fenerbahčea su se odlučili na velike promene, a svakako najveće pojačanje preko leta za ovaj klub bilo je dovođenje Žozea Morinja.

Gde god bili na svetu, kada se spomene ime Žoze Morinjo, neko će znati o kome govorite. Možda i najpoznatiji fudbalski trener u poslednjih 20 godina se nakon "šarenog" mandata u Romi odlučio za novu avanturu i od ove sezone će predvoditi Fenerbahče.

O njegovoj popularnosti najbolje govori činjenica da je trenutni predsednik kluba Ali Koč dobio izbore obećavši da će dovesti "Gospodina Posebnog" na klupu, što je i ispunio na oduševljenje navijača.

Prepune tribine "Šukru Saračoglu" stadiona, koji prima oko 45.000 gledalaca, dočekale su predstavljanje portugalskog stručnjaka, koji je u svom stilu dominirao najavivši velike stvari sa Fenerbahčeom, što je izazvalo "erupciju" oduševljenja.

Morinjo je svojevremeno rekao da gde god da ode na svetu, na bilo koji kontinent ili bilo koju državu, imaće svoje fanove i to se ponovo ispostavilo istinitim u Turskoj.

Naravno, kada dođe legendardni stručnjak u klub, znate da slede velika ulaganja, Fener je već doveo kapitalno pojačanje u vidu Alena Sen-Maksimana, a na putu za Istanbul je i Jusuf En Nesiri, doskorašni centafor Sevilje koji je u dresu "rohiblankosa" 196 utakmica postigao 73 gola.

Pomenuti duo trebao bi da predvodi navalu ekipe ove sezone, a njihovo dovođenje pogotovo raduje Dušana Tadića koji je skoro izjavio kako više voli da "namesti" nego da postigne gol, sigurno je u "ekstazi" zbog ovih pojačanja i verujemo će svojim loptama "hraniti" Sen Maksimana i En Nesirija, a ne treba ni zaboraviti Edina Džeka koji je dominirao na pripremama.

Morinjov cilj će biti da vrati titulu u "žuto-plavi" deo Istanbula, što neće biti lako s obzirom na to koliko ozbiljan tim ima i njihov najveći rival, ekipa Galatasaraja.

Pored toga, "gospodin posebni" će pokušati da odvede Fener u Ligu šampiona, takmičenje koje je osvajao dva put u svojoj legendarnoj karijeri, a prva prepreka njegovim izabranicima biće Lugano u drugom kolu kvalifikacija za najeltinije evrospko fudbalsko takmičenje.

Domaćini su prošle godine bili vicešampioni Švajcarske, tako da će tek po drugi put u 21. veku igrati kvalifikacije za Ligu šampiona.

"Crno-beli" nisu napravili velike promene u sastavu, a nakon solidno odrađenih priprema otvorili su švajcarsku Superligu pobedom nad Grashopersom (2:1) proteklog vikenda.

Iako je Fener izrazit favorit u ovom dvomeču, gostovanja u Evropi nikad nisu laka, tako da oprezno predlažemo duplu šansu uz golove na četu Žozea Morinja.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: X2&2+ (kvota 1,45)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ NA TERENU MOŽE SVE Radvanska za Novosti: Reči koje mi je Novak uputio na kraju karijere...