LAK ZADATAK ZA VELIKANA: Srpski reprezentativac želi da povede svoj tim u najelitnije evropsko takmičenje

V.M.

23. 07. 2024. u 08:10

PRVU utakmicu drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona večeras će odigrati fudbaleri Šamroka i Sparte iz Praga koji se sastaju na "Talat stadionu" u Dablinu (21.00).

ЛАК ЗАДАТАК ЗА ВЕЛИКАНА: Српски репрезентативац жели да поведе свој тим у најелитније европско такмичење

Foto: Profimedia

Drugu godinu zaredom fudbaleri Sparte osvojili su domaće prvenstvo, vodili su velike bitke sa gradskim rivalom Slavijom od koje su imali dva boda viška i tako su osigurali novo igranje u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Možda i najzaslužniji za taj podvig bio je srpski reprezentativac Veljko Birmančević. Bivše krilo Partizana i Čukaričkog postiglo je čak 14 golova i podelilo deset asistencija, što je upravi bilo više nego dovoljan znak da aktivira otkupnu klauzulu dogovorenu sa Tuluzom iz kojeg je bio na pozajmici prošle sezone.

Sparta je platila srpskog fudbalera nešto preko dva miliona evra, a kako po čuvenom sajtu Transfermarktu on već sada vredi devet miliona evra, jasno je da je uradila više nego dobar posao.

Prošle godine domaćini su dogurali do trećeg kola kvalifikacija u kojima ih je izbacio Kopenhagen boljim izvođenjem jedanaesteraca, a ove im je cilj da odu bar korak dalje i plasiraju se u plej-of za najeltinije evropskog takmičenje.

Što se tiče starta sezone, Sparta ih je imala dosta dobre pripreme, na četiri utakmice sa solidnim rivalima upisala je po dve pobede i poraza, a pored toga je trijufmom nad Pardubicama (2:1) otvorila domaće prvenstvo.

Sa druge strane, Šamrok je uveliko u takmičarskom ritmu, irsko prvenstvo je već odbrojalo 23 kola, ali za razliku od prethodne četiri sezone kada je dominirao njime, to više nije slučaj.

Ne samo da nije prvi na tabeli, već gost zauzima razočaravajuće četvrto mesto, igra ispod svih očekivanja i može se reći da je baš podbacio u domaćem šampionatu.

Šamrok nije u dobrom ritmu, a to je potvrdio i za vikend kada je u šesnaestini finala FAI kupa eliminisan od Bohimijana (0:1), što je samo još jedna "mrlja" na ovoj kampanji za zaborav.

Spas sezone mogla bi biti Liga šampiona, irski velikan nikada do sada nije igrao u njoj, mada teško da će to sada biti slučaj i izbacivanje Sparte bi samo po sebi bilo veliki podvig za "zeleno-bele" koji su autsjaderi u ovom dvomeču.

Kvalfikacije su zapoeli u prvom kolu gde su se sastali sa Vikingurom, timovi su bili dosta ujednačeni na tim utakmicama, a posle 0:0 u Islandu, Šamrok je obezbedio plasman u drugu rudnu pobedom od 2:1 pred svojim navijačima.

Ne vidimo kako Šamrok može da se suprotstavi Sparti u ovom trentuku, Česi su daleko kvalitetniji tim, a i domaćin se nalazi u slaboj formi, tako da smatramo da je dvojka fiks dana.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 2 (kvota 1,38)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA U NEVERICI Nova zabrana - ovi ruski špijuni i saboteri ne mogu na Olimpijske igre Pariz 2024!