LUDOGOREC SE UZDA U DOMAĆI TEREN: Od starta prošle sezone "luda šuma" je samo dva puta potklekla pred svojim navijačima

V.M.

24. 07. 2024. u 07:50

U prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, Ludogorec će na "Huvenfarma areni" ugostiti Dinamo iz Minska (20.00).

ЛУДОГОРЕЦ СЕ УЗДА У ДОМАЋИ ТЕРЕН: Од старта прошле сезоне луда шума је само два пута потклекла пред својим навијачима

Foto: EPA-EFE/VASSIL DONEV

Vladavina Ludogoreca bugarskim fudbalom traj već 13 godina, nemaju rivala koji može da ih zaustavi, a dobre igre preneli su i na evropska takmičenja u kojima su redovno učestvovali.

U tom periodu dva puta je igrao grupunu fazu Lige šampiona, u sezonama 2014/15 i 2016/17, a to dobro pamte navijači sa ovih prostora jer su u prvom slučaju bili bolji od Partizana, dok su dve godine kasnije izbacili Crvenu zvezdu u kvalifikacijama. 

Jedini je bugarski klub koji je dva puta nastupao u najeltinijem evropskom takmičenju, a sada se nameračio da tu učini i treći put jer je preko leta znatno ojačao tim, doveo je par odličnih pojačanja, dok klub nije napustio nijedan od nosilaca igre.

To se i videlo na pripremama koja je odlično odradio, a nakon toga dobre igre preneo i je na takmičarski deo sezone. U prvom kolu kvalifikacija izbacio je Dinamo Batumi (3:1, 0:1), dok je proteklog vikedna trijumfom započeo i domaće prvenstvo.

Pre par dana ugostio je CSKA iz Sofije na "Huvenfarma areni" i rutinski je slavio rezultatom 1:0, a pobedu im je u 55. minutu doneo autogol Petrova.

Rival u drugom kolu kvalfikacija biće im Dinamo iz Minska koji je prošle sezone osvojio prvu titulu još od 2004. tako da se nastupa u kvalifikacijama za Ligu šampiona po prvi put nakon 19 dugih godina.

Iako su u proteklim godinama redovno igrali kvalifikacije za evropska takmičenja, poslednji put su grupnu fazu nekog igrali u sezoni 2015/16, a i tada se nisu proslavili zauzveši poslednje mesto u svojoj grupi Lige Evropee.

Ipak, ova kampanja im za sada ide veoma dobro, prvi su na tabeli beloruskog prvenstva, a uz to su eliminisali Pjunik u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, tako da su možda bolji dani na vidiku za "plavo-bele" iz prestonice.

Dvomeč sa Pjunikom nije bio lak, uglavnom se igrao dosta tvrd fudbal, bez mnogo šansi, a jedini gol na te dve utakmice postigao je Aleksej Gavrilovič koji je bio precizan sa bele tačke u 90. minutu revanša u Jermeniji.

Pošto se radi o defanzivno solidnim ekipama, verujemo da danas neće biti mnogo golova, a uz to bi dodali duplu šansu na Ludogorec koji je od starta prošle sezone doživeo samo dva poraza pred svojim navijačima.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,63)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Šta donosi nova Samsung Galaxy Z serija uređaja?