BORAC JE ISPISAO ISTORIJU, ALI: "Crno-beli" predovđeni srpskim reprezentativacom planiraju da okončaju bajku Banjalučana

V.M.

24. 07. 2024. u 07:20

PRVU utakmicu današnjeg programa kvalifikacija za Ligu šampiona odigraće PAOK i Borac iz Banja Luke koji se sastaju na "Tumbi" od 19.30.

БОРАЦ ЈЕ ИСПИСАО ИСТОРИЈУ, АЛИ: Црно-бели предовђени српским репрезентативацом планирају да окончају бајку Бањалучана

Foto: EPA-EFE/ACHILLEAS CHIRAS

Nakon četiri godine pauze, PAOK se konačno vratio na tron grčkog fudbala. Vodio je velike bitke sa AEK-om, Panatinaikosom i Olimpijakosom, ali na kraju je uspeo da dođe do duče čekane titule sa 80 osvojenih bodova, a jedan od najzaslužnijih za taj podvig bio je srpski reprezentativac  i kapiten ekipe, Andrija Žiković.

"Crno-beli" su imali najbolji napad lige sa 87 postignutih golova, kao i najbolju odbranu sa 34 primeljna pogotka i zasluženo su došli do šampionskog naslova.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Sada se vraćaju u kvalifikacije za Ligu šampiona u kojima su poslednji put dogurali do plej-ofa, tada su se sastali sa Krasnodarom, ali poraženi su sa 4:2 u ukupnom rezultatu i morali su da se zadovolje igranjem u Ligi Evrope.

Ekipa iz prošle sezone je manje-više ostala na okupu, naprvaljeno je par promena ali bitno je da su nosioci igre ostali na raspolaganju Razvanu Lučeskuu, dok se od pojačanja najviše ističe Madi Kamara koji je doveden iz redova Olimpijakosa.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Iako su veliki favoriti u ovom dvomeču, "dvoglavni orlovi sa severa" nisu dobro odradili pripreme, dožveli su četiri uzastopna poraza na njima i ne smeju olako shvatiti šampiona Bosne i Hercegovine koji bi u tom slučaju mogao dobrano da ih namuči.

Ra razliku od PAOK-a, Borac je kvalifikacije započeo u prvom kolu u kojem je odigrao izuzetno zaniljiv dvomeč sa albanskom Egnatiom.

Nakon što su Banjalučani slavili pred svojim navijačima sa 1:0, revanš u Albaniji je bio dosa sadržajniji, viđen je veliki broj šansi i čak tri postignuta gola, a nakon 90 minuta rezultat je glasio 2:1 za Egnatiu tako da se ušlo u prodžetke u kojima se ništa nije desilo i usledili su penali.

U njima su "mirnije glave" bili igrači Borca koji se bili veoma precizni sa bele tačke i predvođeni sjajnim golmanom Šiškovskim slavili su sa 4:1 u penal seriji.

To je bio veliki uspeh za Banjalučane kojima je ovo treći nastup u istoriji u kvalifikacijama za Ligu šampiona i do sada su padali na prvim preprekama, od Makabija iz Haife (2011/12) i Kluža (2021/22), tako da je po prvi put u svojoj istoriji slavio na jednom dvomeču u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Iako nije imao dobre pripremame smatramo da je kvalitet daleko na strani PAOK-a i očekujemo rutinski trijumf "crno-belih" koji su poznati kao veoma dobra domaćinska ekipa i verujemo da će Andrija Žiković i družina slaviti bez ijednog primljenog gola.

Kliknite na link za NAŠ TIP: Super pobeda 1 (kvota 1,55)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Šta donosi nova Samsung Galaxy Z serija uređaja?