LAK ZADATAK ZA ATINJANE: "Žuto-crni" ne bi smeli da imaju problema protiv slabašnog Intera

V.M.

24. 07. 2024. u 08:05

U okviru drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija sastaće se AEK i Inter Eskaldes, a prvi meč ovog dvomeč biće odigran večeras u Atini na "OPAP areni" u Atini (20.00).

ЛАК ЗАДАТАК ЗА АТИЊАНЕ: Жуто-црни не би смели да имају проблема против слабашног Интера

FOTO: Tanjug/AP

Nakon što je pretrpošle sezone osvojio titulu, AEK nije uspeo da obrani tron prošle godine. Vodio je velike bitke sa PAOK-om, Panatinaikosom i Olimpijakosom, ali slaba forma u završnici prvenstva, odnosno porazi od "crveno-belih" i "crno-belih" su ih skupo koštali i na kraju su morali da se zadovolje naslovom viceprvaka.

Upravo je taj poraz od PAOK-a, dva kola pre kraja bio koban po njihove šampionske aspiracije, jer su prvenstvo završili sa samo dva poena zaotatka u odnosu na njega.

Zbog slabe pozicije grčkog prvenstva na fifinoj rang-listi, drugo mesto vodi samo u kvalifikacije za Ligu konferencija u kojoj AEK večeras započinje avanturu.

Domaćin i u ovu sezonu ulazi sa visokom ambicijama i pored napada na titulu, glavni cilj će biti dobri rezultati u Ligi konferencija koju je prošle sezone osvojio drugi grčki klub, Olimpijakos.

Preko leta je naprvljeno nekoliko promena u sastavu, a najzvučnije ime koje je napustilo "žuto-crne" je Ezekilj Ponse koji je u transferu vrednom devet miliona evra pojačao Hjuston, dok je kao njegova "zamena" Abubakari Koita koji je gotovo četiri miliona evra plaćen belgijskom Sint Trojdenu.

Što se tiče forme ekipe, takmičarski deo još nije započeo za AEK, tako da ju je on tempirao na pripremama, mada se po rezultatima ne može reći da je u dobrom ritmu jer je na šest prijateljskih utakmica upisao samo dve pobede.

Ipak, AEK će za rivala u drugom kolu imati Inter iz Eskaldesa i može se reći da je ogroman favorit i da bi bila prava katastrofa za ekipu iz Atine ukoliko se ne plasira u narednu rundu.

Inter je trenutni vicešampion Andore, a malo mu je falilo da bude i šampiona, tačnije tri boda koliko je više od njega imala prvoplasirana Santa Kolona.

Gosti takođe nisu pravili prevelike promene u sastavu preko leta, a kao i AEK-u  ovo će im biti prvi takmičarski meč u sezoni jer su pre njega odigrali samo dva prijateljska meča sa Veležom iz Mostara protiv kojeg su remizirali i upisali pobedu.

Očekujemo rutinski trijumf AEK-a koji je daleko kvalitetniji tim i ne bi smeo da ima problema sa ekipom iz Eskaldesa.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1&3-6 (kvota 1,47)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Šta donosi nova Samsung Galaxy Z serija uređaja?