KRAGUJEVČANI SU OVO DUGO ČEKALI: Radnički večeras debituje u evropskim takmičenjima!

V.M.

25. 07. 2024. u 07:50

FUDBALERI Radničkog iz Kragujevca će svoj debi u evropskim takmičenjima imati večeras kada bude "ugostila" Mornar iz Bara u okviru drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

КРАГУЈЕВЧАНИ СУ ОВО ДУГО ЧЕКАЛИ: Раднички вечерас дебитује у европским такмичењима!

Foto : FK Radnički Kragujevac

Radnički je prošle sezone u drugom delu kampanje pod vođstvom Feđe Dudića bio najveći hit Superlige Srbije, igrao je fenomenalan fudbal, nizao je pobede, a nagrada za fenomenalne nastupe Kragujevčana došla je u vidu istorijskog plasmana u Ligu konferencija.

Doduše, učešće u njoj započeće od drugog kola kvalifikacija, ali to je svakako ogroman uspeh za klub i sam grad Kragujevac koji dosta voli fudbal.

Šteta za navijače je to što domaće utakmice Radnički neće igrati u Kragujevcu na "Čika Dači" zbog renoviranja koje će biti gotovo tek početkom oktobra i do tada će se "preseliti" na "Stadion Dubočica" u Leskovcu.

"Crveni đavoli" su imali dobar pripreman period, pružali su solidne partije i beležili pozitivne rezultate, ali to nije bio slučaj proteklog vikenda kada su na startu Superlige poraženi od Železničaraza iz Pančeva rezultatom 2:3.

Pored veoma lošeg defanzivnog izdanja, vredi istaći da su oba pogotka Kragujevčana u stvari bili autogolovi Pančevaca, tako da moraju popraviti ta dva aspekta igre kako bi ponovo bili u vrhu tabele.

Na evropskom debiju rival će im biti ekipa iz komšiluka, Mornar iz Bara, koji je u prvom kolu napravio veliko iznenađenje izbacivši Dinamo iz Tbilisija.

Iako ni on ne igra na svom terenu u Baru, doduše zbog UEFA propisa, već u Podgorici, to mu nije smetalo da savlada Gruzine na prvom susretu sa 2:1, dok je u revanšu remijem rezultatom 1:1 osigurao prolaz dalje.

Taj rezultat je bio veliko iznenađenje, pogotovo ako se uzme renome ekipe, a činjenica da Mornar ne samo da nije slavio u evropskom dvomeču pre njega, već nije upisao ni jedan jedini trijumf na bilo kojoj evropskoj utakmici.

Barani će i sada biti veliki autsajderi, ali osokonjeni pobedom nad Dinamom sa dosta samopouzdanja i vere u sebe dočekuju večerašnji susret koji bi mogao biti veoma zanimljiv.

Očekujemo da Radnički preuzme inicijativu na ovom susretu, verujemo da će on biti tim koji će diktirati tempo igre i "postavljati pitanja" na terenu i očekujemo da to rezultira prednošću pred revanš od bar jednog gola za izabranike Feđe Dudića.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,80)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EGZOTIČNA PONUDA NA AFRIČKOM MEDITERANU: Ovo ne smete propustiti - cene nikad niže!