"GOREĆE" "KOŠEVO": Pune tribine Sarajlija su najjače oružje "bordo-bijelih"

V.M.

25. 07. 2024. u 08:05

FUDBALERI Sarajeva će u okviru drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija ugostiti Spartak iz Trnave. Meče se igra u Sarajevu na čuvenom stadionu "Asim Ferhatović Hase" i počeće u 21.00.

ГОРЕЋЕ КОШЕВО: Пуне трибине Сарајлија су најјаче оружје бордо-бијелих

Foto: Profimedia

Domaća ekipa prošle godine nije imala dobru kampanju, igrala je ispod očekivanog nivoa, beležila je po svom standardu slabe rezultate i na kraju je zauzela četvrto mesto na tabeli što je bilo dovoljno za plasman u kvalifikacije za Ligu konferencija.

Zbog slabog ranga bosanske lige, a i samog plasmana kluba na FIFA rang-listi, Sarajevo ih je započelo od prvog kola i u njemu je odigralo veoma zanimljiv dvomeč sa kazahstanskim Aktobeom.

Nakon pobede "bordo-bjelih" na prvom susretu u gostima (1:0), očekivalo se da rutinski odrade posao pred svojim navijačima na "Koševu" međutim to nije bio slučaj i publika na čuvenom stadionu je mogla da uživa u pravom fubdalskom trileru.

Aktobe je bolje otvorio meč, stvarao je šanse i "postavljao pitanja" u prvom poluvremenu, a nagrada za to došla je u vidu pogotka Umaeva koji je golom u 41, minutu postavio rezultat sa kojim se otišlo na pauzu. Sarajevu je bilo jasno da mora da se "probudi" i reči Zorana Zekića na poluvremenu su vidno insprisale ekipe koja je poravnala preko Gulijašvilija u 57. minutu. Sve što im je trebalo je da taj rezultat ostane na snazi zbog pobede prvom susret, ali to nije bio slučaj i zahvaljujući pogotku Tanžarikova otišlo se u produžetke.

Tamo je prvi udarac ponovo zadao Aktobe preko Žaira, ali Sarajevo je imalo nov odgovor i prednost kazahstanaca nije trajala na tri minuta pre nego što je Renan Oliveira ponovo vratio meč u egal.

Ostatak produžetaka je bio dosta "mrtav", nije bilo mnogo šansi i otišlo se u penale gde je epitet heroja poneo Emil Rockov koji je sa dva odbranjena jedanaesterca poveo bordo bele u drugo pretkolo Lige konferecnija.

Pošto prvenstvo Bosne i Hercegovine i dalje nije u pogonu, "bordo-bijeli" su imali dosta vremena da se "oporave" od tog trilera i fizički spremni dočekuju ekipu Spartaka iz Trnave.

Što se nje tiče, ona nije igrala prvo pretkolo, a takođe joj ni prvenstvo nije počelo, tako da je formu tempirala preko prijateljskih utakmica na pripremama na kojima nije pokazala dobre igre.

Na pet mečeva, Spartak je postigao samo tri gola i doživeo je čak četiri poraza uz remi, tako da se može reći da u dosta slaboj formi dočekuje večeraši susret.

Za razliku od Sarajeva gosti su prošle sezone igrali grupnu fazu ovog takmičenja, ali se nisu proslavili jer su sa samo jednim osvojenim bodom zauzeli poslednje mesto u grupi "H".

Očekujemo jednu ujednačenu utakmicu na stadionu "Asim Ferhatović Hase", bukmejkeri smatraju da su u pitanju dve slične ekipe i mi se slažemo sa njima te predlažemo "iks" na poluvremenu ili kraju meča.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: |XvX (kvota 1,67)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Šta donosi nova Samsung Galaxy Z serija uređaja?