GOLEADA U NAJAVI: "Žuta horda" i njen današnji rival igraju izuzetno napadački fudbal

V.M.

23. 07. 2024. u 09:12

PRVU utakmicu današnjeg programa drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona odigraće Bode Glimt i RFS koji se o 17 časova sastaju na "Aspmira stadionu" u Glimtu.

ГОЛЕАДА У НАЈАВИ: Жута хорда и њен данашњи ривал играју изузетно нападачки фудбал

Foto Profimedia

Nakon godinu dana pauze, Bode Glimt se osvajanjem titule, treće u poslednje četiri godine vraća u kvalifikacije za Ligu šampiona i pokušaće po prvi put u svojoj istoriji da se plasira u grupnu fazu takmičenja.

Domaćin kvalifikacije počinje od druge runde i veliki je favorit protiv RFS-a, što zbog kvaliteta ekipa, što zbog sjajne forme u kojoj se nalazi.

Norveško prvenstvno je uveliko u pogonu, odigrnao je 15 kola i "žuta horda" je prva na tabeli sa sigurniih plus šest u odnosu na najbližeg pratioca, ekipu Brana od koje je odigrala i meč manje.

Četa Kjetila Knutsena je napadčki veoma raspoložena, postigla je čak 36 golova u prvenstvu, a vredi napomenuti i to da je slavila na poslednja dva meča na "Aspmira stadionu", protiv Brana (5:1) i Oda (3:1), tako da u odličnom ritmu dočekuje današnji susret.

Sa druge strane, RFS je kvalifikacije započeo od prvog kola u kojima nije imao problema protiv Larmea. Dominantno ga je savladao u dvomeču ukupnim rezultatom 7:0, ponovo pokazavši da se radi o ofanzivno orijentisano ekipi koja voli da igra izuzetno napadački fudbal.

Kao što je slučaj sa domaćinom i gost dominira u svom domaćem prvenstvu, posle 22 odigrana kola ima lepu prednost od četiri boda i odigranog meča manje od Rige. Razlika na oko možda nije toliko velika, ali kada se uzme u obzir jačina letonske lige to je solidna zaliha.

Što se tiče forme, RFS je vezao šest pobeda svim takmičenjima, usputv postigavši 26 golova na tim utakmicama, tako da i on u odličnom ritmu dočekuje ovaj susret.

NAŠ TIP: 1X&|1+||1+ (kvota 1,55)

TIP ZA HRABRIJE: 1&GG (kvota 2,60)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆU JE SRBIJA NAJVAŽNIJA! Beker za Novosti: Novak najbolje igra kada igra za svoju naciju