DEBITANT U LŠ NEMOĆAN NA SVOM TERENU: Poljaci dolaze u Litvaniju po sigurnu pobedu

O. M.

23. 07. 2024. u 10:26

U prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, Panevežis dočekuje Jageloniju na stadionu "Aukštaitijos", u utorak od 17.30 časova.

ДЕБИТАНТ У ЛШ НЕМОЋАН НА СВОМ ТЕРЕНУ: Пољаци долазе у Литванију по сигурну победу

Foto: Profimedia

Domaćini će prvi put nastupiti u ovoj fazi, dok su gosti automatski prošli u drugi krug i sada se pripremaju za prvi nastup.

Nakon što je prošle sezone osvojio prvu titulu prvaka Litvanije, Panevežis je debitovao u Ligi šampiona učešćem u prvom kolu kvalifikacija. Iako je kampanja za odbranu titule krenula katastrofalno, trenutno su na dnu A lige sa samo 21 bodom iz 22 utakmice (pet pobeda, šest remija i 11 poraza), Panevežis je uspeo da iznenadi pobedom protiv HJK Helsinkija u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Pobeda od 3:0 na svom terenu u prvom meču, njihova prva pobeda na domaćem terenu ove sezone, bila je dovoljna da Panevežis prođe u drugo kolo Lige šampiona nakon što su remizirali 1:1 u uzvratnom susretu.

Uprkos ovom istorijskom uspehu, što znači da će se prvi put takmičiti u ovoj fazi takmičenja, Panevežis je ponovo poražen u poslednjem ligaškom meču, izgubivši 2:1 od Kauno Žalgirisa na stadionu "Aukštaitija".

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Jagelonija je poput njihovih današnjih protivnika, prošle sezone osvojila svoju prvu šampionsku titulu i to u uzbudljivoj završnici, pošto je morala da igra "majstoricu" sa Šljonskom iz Vroclava nakon što su obe ekipe završile prvenstvo sa po 63 boda.

Jagelonija je pet puta igrala u Ligi Evrope, plasiravši se u treće kolo kvalifikacija, ali nije učestvovala u evropskim takmičenjima od sezone 2018/19. Oni su automatski prošli u ovo kolo, a Adrian Sjemijenjec planira dalje da stvara istoriju sa svojim timom prolaskom u treću rundu kvalifikacija.

Odbranu titule u Ekstraklasi počeli su ubedljivom pobedom od 2:0 protiv Pušće Njijepolomice i žele da nastave dobar niz pobedom u ovom meču.

NAŠ TIP: 2&0-3 (kvota 2,09)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PROLAZNICI BILI IZNENAĐENI: Đoković nakon Vimbldona uhvaćen u šetnji sa lepom Ruskinjom (VIDEO)