SRBIN IH JE VODIO DO ČETVRTFINALA LIGE ŠAMPIONA: Kiparski velikan na putu povratka u elitu mora preko moldavskog debitanta

O. M.

23. 07. 2024. u 11:16

APOEL dočekuje Petrokub na stadionu "Neo GSP" u utorak od 19 časova. Utakmica se igra u okviru drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

СРБИН ИХ ЈЕ ВОДИО ДО ЧЕТВРТФИНАЛА ЛИГЕ ШАМПИОНА: Кипарски великан на путу повратка у елиту мора преко молдавског дебитанта

FOTO: Tanjug

Godtima je ovo debitantski nastup u kvlaifikacijama za elitno klupsko takmičenje Evrope, dok su se domaćini vratili posle razočaranja iz 2019/20 kada ih je na poslednjoj stepenici kvalifikacija zaustavio Ajaks, ali su prešli u Ligu Evrope gde su stigli do šesnaestine finala.

APOEL je inače postizao zavidne rezultate u Evropi tokom prošle desenije, kada je čak uspeo da stigne i do četvrtfinala Lige šampiona pod vođstvom srpskog stručnjaka Ivana Jovanovića. Nekoliko godina kasnije ih je danski Španac Tomas Kristijansen Tarin odveo u osminu finala Lige Evrope.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Pre dve godine prvi trener bio im je Vladan Milojević s kojim su stigli samo do plej-of runde za plasman u Ligu konferencija. To im je bio krajnji domet i prošle sezone kada su na startu kvalifikacija izbacili našu Vojvodinu.

Petrokub prvi put ove sezone učestvuje u elitnom takmičenju Evrope i već je pobedio Ordabasi na svom putu kroz kvalifikacije. Remi 0:0 u prvoj utakmici ostavio je sve otvoreno za revanš, koji su domaćini odigrali prošle nedelje. Tamo su ostvarili veliku pobedu od 1:0 zahvaljujući golu Teodora Lungua u 34. minutu.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Pobeda u moldavskoj Superligi prošle sezone bila je prva u njihovoj istoriji, zahvaljujući neverovatnoj seriji u kojoj su ostali neporaženi u poslednjih 27 utakmica u svim takmičenjima. Taj niz se nastavio tokom predsezone i u ranoj fazi ove sezone, gde su pobedili u obe prijateljske utakmice i ostali neporaženi protiv Ordabasija u prvom kolu kvalifikacija.

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,85)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆU JE SRBIJA NAJVAŽNIJA! Beker za Novosti: Novak najbolje igra kada igra za svoju naciju