POČINJU OLIMPIJSKE IGRE: Prvi na teren izlaze Svetski šampioni!

V.M.

24. 07. 2024. u 09:40

KAKO tradicija nalaže, fudbalski turnir na Olimpijadi počinje pre zvanične ceremonije otvaranja Igara, a prvi meč će odigrati Argentina i Maroko koji se sastaju na "Žofri Gišaru" u Sent Etjenu (15.00).

ПОЧИЊУ ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ: Први на терен излазе Светски шампиони!

FOTO: Tanjug/AP

Pored toga što počinje ranije od svih ostalih takmičenja, fudbal na Olimpijadi ima još neka zanimljiva pravila, a svakako ono koje se najviše ističe je to da je reprezetntacijama dozvoljeno da imaju po tri fudbalera starijih od 23 godine u svom sastavu i može se reći da je ovo takmičenje služi za otkrivanje novih fudbalskuih zvezda i je bliže Svetskom prvenstvu za mlade, nego klasičnom Svetskom prvenstvu.

Ono što je sigurno je to da ćemo imati novog osvajača, pošto se branilac titule Brazil nije ni plasirao na takmičenje, a današnji rivali su pu bukmejkerima uz Francusku i Španiju glavni favoriti za zlatnu medalju, tako da bi trebali da gledamo odlilan meč na "Žofri Gišaru".

Argentini će ovo biti jubilarni deseti nastup na Olimpijskim igrama, imaju dosta dobar tim, a sa klupe ih prevodi iskusni Havijer Maskerano koji je kao igrač osvajao zlato u dva navrata, 2004. i 2008. godine i zna kako je doći do najvećeg odličja.

Glavna zvezda ekipe svakako će biti mladi Hulijan Alvarez, udarna igla Mančester sitija je jedan od najboljih napadača sveta i od njega se očekuje da stavi ovaj tim na leđa i povede ga bar u borbu za medalju.

Uoči samog turnira "gaučosi" su odigrali dve pripremne utakmice u kojima su pobedili ekipu sastavljenih od francuskih fudbalera bez kluba, Petrus flo sa 5:0, a nakon toga su doživeli iznenađujuć poraz od Gvineje rezultatom 0:1.

Sa druge strane, nakon 12 godina čekanja Markonaci se vraćaju na Olimpijske igre koje će im biti osme u istoriji i pokušaće po prvi put od Minhena 1972. godine pokušati da se plasiraju u nokaut fazu takmičenja.

Nosilac igre ekipe svakako će biti Ašraf Hakimi koji će kao kapiten predvoditi "lavove", a pored njega od poznatijih igrača tu su još Ezalzuli i Ilijas Ahomaš (obojica učenici La Masije).

Maroko se za takmičenje pripremio odigravši tri prijateljske utakmice na kojima je pobedio Vels, uz remi sa Belgijom i porazom od Ukrajine.

Pored današnjih rivala u grupi "B" su još Ukrajina i Irak, a u nokaut fazu će proći dve prvoplasirane reprezentacije.

Pošto je ovo jako bitan meč za obe ekipe očekujemo ujednačenu utakmicu, verujemo da će reprezentacije biti oprezne i tipujemo malo golova u Sent Etjenu.

NAŠ TIP: |0-1&||0-2 (kvota 1,50)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Šta donosi nova Samsung Galaxy Z serija uređaja?