"FURIJA" ZAPOČINJE TURNIR U STILU: Debitant ne bi trebao da predstavlja problem evropskim prvacima

V.M.

24. 07. 2024. u 11:40

U okviru grupe "C" olimpijskog turnira u fudbalu od 15 časova na "Parku prinčeva" će se susresti reprezentacije Uzbeikstana i Španije.

ФУРИЈА ЗАПОЧИЊЕ ТУРНИР У СТИЛУ: Дебитант не би требао да представља проблем европским првацима

FOTO: Tanjug/AP

Španci su pre par nedelja osvojili Evropsko prvenstvo, a sada su se nameračili i na olimpijsko zlatko koje im je za dlaku izmaklo u Tokiju gde ih u finalu savladao Brazil.

Iz sastava koji je pokorio Evropu, selektor Santi Denija imaće Fermina Lopeza i Aleksa Baenu, a pored njih tu je još nekoliko vrhunskih fudbalera poput barsinog bisera Kubarsija i univerzalca Serhija Gomeza koji se ovog leta iz Mančester sitija preselio u Real Sosijedad.

Kvalitet "crvene furije" prepoznaju i kladionice koje ih smatraju maltene za glavne favorite na ovim Olimpijskim igrama i od ove generacije se očekuje da ponovi uspeh oni iz Barselona 1992. koja se okitila zlatnom medaljom.

Prvi rival ne bi trebao da im predstavlja problem jer je u pitanju reprezentacija Uzbekistana kojem će ovo biti debi na fudbalskom turniru na Olimpijskim igrama.

"Beli vukovi" su napravili veliki uspeh samim dolaskom na takmičenje, mada to nije urađeno slučajno jer je savez pre par godina napravio tim FK Olimpik iz Taškenta koji je učestvovao u domaćem prvenstvu, a začkoljica je ta da za njega igraju igrači samo do 23 godine, granica koja je postavljena za igranje na olimpijskom fudbalskom turniru.

Doduše, seletkor Kapadze je na kraju odlučio da povede samo četiri igrača iz te ekipe, tako da ideja nije baš urodila plodom, ali svakako vredi pohvaliti trud uzbekistanskog saveza.

NAŠ TIP: Uzbekistan - Španija 2&2-5 (kvota 1,70)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Šta donosi nova Samsung Galaxy Z serija uređaja?