SRPSKA KOLONIJA IZ PANATINAIKOSA ŽELI U LIGU EVROPE: Bugari su u prvom kolu bili uspešniji od Maribora

O. M.

25. 07. 2024. u 12:12

PANATINAIKOS i Botev Plovdiv sastaju se u četvrtak u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Meč se igra od 20 časova na "olimpijskom stadionu" u Atini.

СРПСКА КОЛОНИЈА ИЗ ПАНАТИНАИКОСА ЖЕЛИ У ЛИГУ ЕВРОПЕ: Бугари су у првом колу били успешнији од Марибора

Foto: Profimedia

Fudbaleri Panatinaikosa su zbog loših igara i rezultata na kraju prošle sezone završili na četvrtoj poziciji grčke Super lige, pa će ove kvalifikacije krenuti od drugog kola. 

Grčki napadač Fotis Joanidis i brazilsko krilo Bernard bili su najefikasniji pojedinci prošle sezone. Joanidis je postigao 15 golova i sedam asistencija, dok je Brazilac upisao 10 golova i devet asistencija. Bernard je od tada prešao u Atletiko Mineiro, pa ostaje da se vidi kako će "zeleni" nadoknaditi njegov odlazak.

Fudbaleri Boteva su ove kvalifikacije krenuli od prvog kola koje su uspešno prošli. U dvomeču prvog kola eliminisali su Maribor ukupnim rezultatom 4:3. Bili su veoma efikasni i uzbudljivi mečevi. Bugarski klub je na svom terenu trijumfovao rezultatom 2:1, dok je u uzvratu u Sloveniji nije bilo pobednika (2:2).

Fudbaleri Boteva su u tom dvomeču prikazali kvalitetniju igru i potpuno zasluženo se plasirali u drugo kolo, gde ih čeka mnogo teži zadatak.

Panatinaikos je solidno pojačao tim tokom prelaznog roka. U klub su stigli dosadašnji golman Specije Dragovski, par centralnih bekova Tin Jedvaj (kome je istekla pozajmica iz Lokomotive, ali je odlučio da ostane) i Ingi Ingason (Midtjuland), desni bek Džordž Boldok stigao je iz Šefild junajteda dok je vezni red pojačao naš Nemanja Maksimović koji se tako pridružio zemljacima Filipu Mladenoviću i Filipu Đuričiću.

NAŠ TIP: 1&2-4 (kvota 2,03)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REAKCIJA RUSA NA SCENU IZ SRBIJE: Videli ovo i oduševili se (VIDEO)