OVO JE ROJALOVA SEZONA: "Unionisti" već osvojili jedan trofej

O. M.

27. 07. 2024. u 09:55

OVOG vikenda počela je belgijska Pro liga, a u jednoj od utakmica prvog kola sastaju se Dender i Rojal union sen Žiloa.

ОВО ЈЕ РОЈАЛОВА СЕЗОНА: Унионисти већ освојили један трофеј

Foto Profimedia

Domaćin se vratio u elitni razred belgijskog fudbala nakon što je osvojio drugo mesto u drugoj ligi prošle sezone, dok su "unionisti" proletos u završnici Pro lige ispustili naslov prvaka, što im se desilo treću sezonu zaredom.

Dender će igrati u Pro ligi prvi put posle sezone 2008/09. Bila je to druga promocija u tri sezone za klub koji je nastao na temeljima nekadašnjeg FK Denderleua. Borba je bila žestoka, na kraju je Dender bio drugi sa dva boda manje od prvoplasiranog Beršota, jednim više od trećeplasiranog Dajncea i dva više od četvrtoplasiranog Lomela. Angolac Bruni Nsimba je vodio tim do promocije sa svojih 14 golova na 28 odigranih utakmica.

Uspeh kluba nije prošao nezapažen među većim timovima pa je trener Timi Simons dobio ponudu koja se ne odbija od Vesterloa i predvodiće svoj novi tim protiv Dendera kasnije tokom sezone, drugog novembra.

Piliku na klupi Dendera dobio je Vensan Ovrar, koji je 2023. godine uveo Molenbek u Pro ligu.

Rojal union je treću sezonu za redom uspeo da od gotovog napravi veresiju i ostane bez šampionske titule u završnici prvenstva. Da bi ova sezona mogla da bude njihova naslućuje se po Superkupu u kome su pred start sezone kao gosti na "Jan Brejdelu" savladali šampiona Klub Briž.

Golovi Kamerona Puertasa i Fedea Lejzena omogućili su "unionistima" da zabeleže uspeh od 2:1 nad prvacima i tako po prvi put u bogatoj istoriji osvoje ovaj prestižni trofej.

Bio je to prvi zvanični meč za Sebastijana Pokonjolija na klupi Sen Žila, kluba u kome je završio igračku karijeru pre tri sezone a onda se posvetio radu sa mladima u Sen Žilu, Genku i reprezentaciji Belgije pre nego što je dobio šansu da vodi prvi tim.

Prošle sezone Sen Žiloa je izgubio samo tri utakmice u gostima, uz 12 pobeda i pet neodlučenih, tako da su i danas izraziti favoriti. Ovo čak i ako su ostali bez dva najubojitija strelca iz prošle sezone, koji su zbirno dali 34 gola.

Šveđanin Gustaf Nilson je pojačao konkurenciju u napadu šampiona Briža a plaćen je šest miliona evra, dok je Alžirac Mohamed Amoura pozajmljen nemačkom bundesligašu Volfsburgu za tri miliona. Zamenili su ih Mohamed Foseini iz austrijskog šampiona Šturma i Promise David iz estonskog Kaljua, za koje je plaćeno ukupno manje od dva i po miliona evra.

Kliknite na link za NAŠ TIP: 2 (kvota 1,50)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

KLADIONIČARSKE PRIČE: Na Olimpijadi već neplanirane situacije

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO JE NEPRIMERENO! STVARNO NE RAZUMEM! Novak Đoković u čudu posle prvog meča na Olimpijskim igrama