"PARNI VALJAK" POČINJE DA MELJE? Partizan gostuje na Ubu posle debakla u Ligi šampiona i neubedljive pobede nad Napretkom

O. M.

27. 07. 2024. u 10:33

FUDBALERI Partizana nastavljaju takmičenje u Superligi gostovanjem na Ubu gde će odmeriti snage sa domaćim Jedinstvom.

ПАРНИ ВАЉАК ПОЧИЊЕ ДА МЕЉЕ? Партизан гостује на Убу после дебакла у Лиги шампиона и неубедљиве победе над Напретком

Foto: M.Vukadinović

Utakmica se igra s početkom u 20 časova na stadionu "Dragan Džajić". Do juče nije bilo sigurno da će stadion na Ubu biti spreman do početka susreta jer nije ispunjavao uslove za organizovanje utakmica Superlige, ali svi potrebni radovi su završeni.

Ovde su "crno-beli" gostovali u novembru 2023. godine u okviru nacionalnog Kupa. Tada su minimalnim rezultatom savladali tvrdog domaćina koji se u to vreme borio za promociju u superligu dok je Partizan bio lider šampionata Srbije. Strelac jedinog pogotka na utakmici bio je Nemanja Nikolić.

Partizan je pre samo četiri dana pretrpeo jedan od najtežih poraza u novijoj istoriji kluba od kijevskog Dinama. Bilo je 6:2 za ukrajinsku ekipu, rezultat je to koji budi sećanja na legendarni dvomeč sa Kvins park rendžersima kada su crno-beli u revanšu pobedom od 4:0 nadoknadili 2:6 iz Londona. Teško da i najveći optimisti među navijačima Partizana gaje nadu da se istorija može ponoviti, a razlog za to je što "crno-beli" nisu uspeli da pronađu pravi stil igre, što je priznao i trener Aleksandar Stanojević.

- Generalno, nismo zadovoljni, ne samo na poslednja dva duela, nego ni u pripremnom periodu - priznao je Stanoje posle teškog poraza od Kijevljana koji je usledio posle neubedljive pobede (strelac Saldanja u trećem minutu nadoknade) nad Napretkom koji je pola sata imao igrača manje, ovde u Humskoj gde su Kruševljani "ugostili" Parni valjak.

Nedovoljno dobro su odrađeni i pripremni mečevi na turneji u Moskvi, zbog koje je Partizan bio na meti ukrajinskih medija. Najveći problem i razlog neuigranosti ekipe je taj što veliki broj igrača nije prošao ceo ciklus priprema.

Stadion na Ubu odavno je rasprodat i očekuje se lepa fudbalska atmosfera, u kojoj će Partizan verovatno imati veću podršu sa tribina od domaćina.

Jedinstvo je u prvom kolu, na superligaškom debiju, gostovalo Zvezdi i provelo se kao bos po trnju - šampion je slavio sa ubedljivih 4:0. Sada sledi duel sa još jednim velikanom srpskog fudbala. Iako će na tribinama "Dragana Džajića" verovatno biti veliki broj navijača Partizana, Ubljani se uzdaju u prednost domaćeg terena. Ovde su prošle sezone izgubili samo tri utakmice, prvenstvene od OFK Beograda i Inđije, uz pomenuti kup-poraz od "parnog valjka".

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 2&||2+ (kvota 2,50)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Last Minute AKCIJA Popust čak do 380 evra! Iskoristite akciju i rezervišite letovanje na najpopularnijoj destinaciji ove sezone