BIĆE GOLOVA U BORBI ZA OPSTANAK: Sonderjiske i Lingbi nisu dobro počeli sezonu

O. M.

26. 07. 2024. u 08:49

SONDERJISKE će ugostiti ekipu Lingbija u drugom kolu danske Superlige na stadionu "Haderslev" od 19 časova.

БИЋЕ ГОЛОВА У БОРБИ ЗА ОПСТАНАК: Сондерјиске и Лингби нису добро почели сезону

Profimedia

Ekipa Sonderjiske je posle dve sezone provedene u Prvoj ligi uspela da obezbedi promociju i povratak u društvo najboljih.

Tokom cele prošle sezone izgledali su dominantno na terenu, zona napada je bila fantastična i na dominantan način su osigurali promociju u društvo najboljih.

U prvom kolu izgubili su na gostovanju Silkeborgu minimalnim rezultatom.

U pripremnom periodu odigrali su tri puta neodlučeno i doživeli jedan poraz. Izgubili su od Kopenhagena sa 3:2, iako su do 88. minuta vodili sa 2:1. Protiv Midtjulanda su odigrali bez pobednika 2:2, kada su golovima kamerunskog napadača Ivana Đantua stigli 0:2 za samo nekoliko minuta sredinom drugog dela igre.

Mladi Kamerunac će očigledno biti veliko pojačanje, a stigao je u klub iz albanske Vlaznije za samo 200 hiljada evra. Međutim, osim njegovog dolaska nisu bili baš preterano aktivni na tržištu, pa je veliko pitanje koliko sa ekipom iz prošle sezone mogu da urade u Super ligi.

Opstanak je svakako primarni cilj, a takav je slučaj i sa narednim protivnikom.

Lingbi se od povratka u društvo najboljih pre nekoliko sezona grčevito bori za opstanak. Poslednje dve sezone zauzeli su drugo mesto na tabeli Superlige, a proletos su završili sa četiri boda više od Odenzea koji je ispao.

Ipak, odlično su završili sezonu, upisali su tri pobede u poslednjih pet kola, što je bilo dovoljno za ostanak.

Slično današnjem protivniku ni oni se nisu mnogo pojačali za novu sezonu. Možda jedino pravo pojačanje je islandski centarfor Andri Gudjonsen koji je za 400 hiljada evra došaoi iz švedskog Norčepinga.

Lingbi je sezonu počeo utakmicom kod kuće protiv Kopenhagena. Kao što se i očekivalo žestoko su nadigrani i poraženi pred domaćim navijačima sa 2:0.

Kopenhagen nije protivnik s kojim Lingbi može da se nosi, ali Sonderjiske jeste i verovatno će današnja utakmcia biti rezultatski mnogo neizvesnija, a pošto je reč o ekipama kojima je primarni cilj opstanak, ovde pobeda vredi više od tri boda. Zato treba očekviati otvorenu igru a rezultat toga su uvek golovi sa obe strane terena.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: GG (kvota 1,70)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALARM U PARIZU! Nadal odustaje od Olimpijskih igara? Oglasio se Špančev trener