ŠAMPION U NOVU SEZONU ULAZI POSLE PORAZA U SUERKUPU: Vreme je da Briž potvrdi kvalitet protiv Mehelena

O. M.

26. 07. 2024. u 09:33

NOVU sezonu belgijske Jupiler Pro lige ovog petka otvara šampion Klub Briž, koji će u prvom meču sezone ugostiti ekipu Mehelena. Utakmica na stadionu "Jan Brejdel" počinje u 20.45.

ШАМПИОН У НОВУ СЕЗОНУ УЛАЗИ ПОСЛЕ ПОРАЗА У СУЕРКУПУ: Време је да Бриж потврди квалитет против Мехелена

Foto Profimedia

BRIŽ je u završnici prošle sezone "ukrao"titulu Roajl union Sen Žilu koji je sve do plej-ofa vodio glavnu reč da bi na kraju prokockao deset bodova prednosti.

Za utehu Rojal unionu, ostao im je Kup, a kao uvod u novu sezonu prošle nedelje odigran je Superkup u kome je osvajač Kupa sa 2:1 savladao šampiona i to ovde, na "Jan Brejdelu". 

Klub Briž je u ovom prelaznom roku ostao bez najboljeg strelca iz prošle sezone, brazilca Igora Tijaga, koji je prešao u Brentford za 33 miliona evra. Kao zamena je došao Gustaf Nilson, Šveđanin iz Rojal union sen Žiloa, koji je prošle sezone bio peti strelac lige sa 16 postignutih pogodaka, dva manje od Tijaga.

Važno je da je ostao Danac Andreas Skov Olsen desnokrilni napadač, a vratio se, sa pozajmice u Valensiji, Ukrajinac Roman Jeremčuk, dok će konkurenciju na levom krilu pojačati dolazak Hristosa Colisa iz Fortune Diseldorf. Grk je već opravdsao očekivanja jer je psotigao jedini pogodak za svoju ekipu u porazu od Rojal uniona.

Očekuje se da ove sezone zablista levi bek Maksim de Kujper koji je prošle sezone bio najbolji asistent tima, što mu je donelo i debi u reprezentaciji Belgije.

S druge strane, Mehelen je prošlu sezonu završio na osmom mestu na tabeli. Njihova forma je bila promenljiva tokom cele sezone, pa nisu uspeli da ostvare značajniji rezultat. Ali, što je najvažnije, njihov opstanak u elitnom belgijskom takmičenju nijednog trenutka nije bio ugrožen.

Glavna snaga ovog tima je tandem na sredini terena Rob Šufs i Kerim Mrabti. Njih dvojica su prošle sezone upisali 15 golova i 15 asistencija. Obojica su i dalje u klubu, tako da će mnogo zavisiti od njihove inspiracije i motivacije u igri Mehelena u narednoj sezoni.

Osim što su zadržali vodeći tandem, nisu mnogo bili aktivni na tržištu. Doveden je mladi reprezentativac Norveške Peter Nosa Dal iz Bode/Glimta za 1,2 miliona evra, a na pozajmicu centralni bek Zinjo Van Hojzden iz Inter Milana koji će zameniti Munašu Garanangu koji je pojačao Kopenhagen.

Oba duela ovih ekipa prošle sezone su završena bez pobednika, vreme je da Briž potvrdi kvalitet protiv današnjeg rivala.

Kliknite na link za NAŠ TIP: 1 (kvota 1,43)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

 

 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALARM U PARIZU! Nadal odustaje od Olimpijskih igara? Oglasio se Špančev trener