KUDE JE TAJ... LESKOVAC? Niški Radnički dočekuje TSC na "neutralnom terenu"

O. M.

28. 07. 2024. u 09:17

TSC gostuje Radničkom iz Niša u drugom kolu Superlige Srbije. Utakmica se igra od 21 čas na novom stadionu "Dubočica" u Leskovcu.

КУДЕ ЈЕ ТАЈ... ЛЕСКОВАЦ? Нишки Раднички дочекује ТСЦ на неутралном терену

Foto: I. Mitić

Nišlije su u prvom kolu poražene na gostovanju Čukaričkom, dok je klub iz Bačke Topole na svom terenu savladao ekipu novobeogradskog IMT-a.

Strelci za Čukarički protiv Radničkog bili su Đorđe Ivanović u 32. i Mihajlo Cvetković u 45. minutu. Nišlije su imale svoje prilike, ali se ispred gola Mirkovića nisu najbolje snašli Vojnović, Belaković i novajlija Stjuart.

U drugom poluvremenu Radnički je zaigrao mnogo bolje zahvaljujući reakciji šefa tstručnog štaba Nikole Drinčića, ali je Čukarički imao i malo sreće, naročito u situacijama kada je Mirkoviću dva puta zapretio još jedan novi igrač u redovima Niščija, Jovan Nišić.

Radnički je u prelaznom roku doveo nekoliko pojačanja na koja nije potrošio ni dinar. Došli su golman Stanivuković iz Kolubare, vezisti Jovan Nišić iz banjalučkog Borca i bugarski internacionalac Ilija Jurukov, napadač  Trivante Stjuart iz Salernitane, dok je iz Fenerbahčea na pozajmicu stigao Korejac Jo Jinho.

Nigerijac Dele prodat je Vojvodini za 300 hiljada evra, a njegovo mesto na desnom krilu mogao bi da popuni Aleksa Dušanić koji se vratio sa pozajmice iz Pirota.

S druge strane, TSC je doveo nekadašnjeg mladog reprezentativca Srbije Aleksandra Ćirkovića koji je stigao iz Krila Sovjetov za milion i 200 hiljada evra, kao i reprezentativca Kongoa Prestiža Mbongoa koji je kao slobodan igrač došao iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Mbongo ima iskustvo igranja u Srbiji jer je pre nekoliko godina nosio dres Metalca iz Gornjeg Milanovca.

TSC je u prvom kolu rezučtatski teže nego što se očekival osavladao ekipu IMT-a, iako je bio ubedljivo bolji tim. Bravu gostiju konačno je razbio rezervista Pantović u 70. minutu, na dodavanje Jovanovića koji je takođe ušao u igru i to nekoliko minuta pre asistencije.

Novi šef struke TSC-a Dejan Kalafurić, koji je proletos došao iz mostarskog Veleža, istakao je pred ovu utakmicu žaljenje što se ne igra na "Čairu", stadionu na kome su tokom njegovog detinjstva pred "Realom sa Nišave" padali i nekadašnji šampioni Evrope poput Hamburgera, ali je priznao da je to zapravo bolje za njegovu ekipu, jer se igra praktično na neutralnom terenu.

Zanimljivo je da je i u prošloj sezoni Radnički bio domaćin TSC-u u okviru drugog kola Superlige Srbije. Tada se jeste igralo na "Čairu", a izabranici tadašnjeg trenera Topolčana ŽArka Lazetića ubedljivo su pobedili sa 3:0.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 2 (kvota 1,93)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO JE NEPRIMERENO! STVARNO NE RAZUMEM! Novak Đoković u čudu posle prvog meča na Olimpijskim igrama