PROŠLI DUEL OVIH TIMOVA JE UŠAO U ISTORIJU SRPSKOG FUDBALA: "Crno-beli" žele da povrate poziciju u vrhu srpskog fudbala

O. M.

28. 07. 2024. u 09:53

FUDBALERI subotičkog Spartaka ugostiće ekipu Čukaričkog na Gradskom stadionu u Senti, ove nedelje od 21.00.

ПРОШЛИ ДУЕЛ ОВИХ ТИМОВА ЈЕ УШАО У ИСТОРИЈУ СРПСКОГ ФУДБАЛА: Црно-бели желе да поврате позицију у врху српског фудбала

FOTO: M. Vukadinović

Drugo kolo fudbalskog prvenstva Srbije donosi neobičnu situaciju. Tri utakmice ove runde nacionalnog šampionata biće odigrano na "neutralnim terenima", a to je trebalo da bude slučaj sa još dve koje su odložene.

Subotički Spartak, niški Radnički i OFK Beograd neće biti domaćini na svojim stadionima, niti u svojim gradovima i mestima, a isto je trebalo da bude slučaj i sa utakmicama Vojvodina - Novi Pazar i IMT - Radnički Kragujevac, koje su u međuvremenu odložene.

To su neki novi tokovi u srpskom fudbalu, a sve je zapravo počelo još u prvom kolu kada je Partizan "gostovao" na svom stadionu u Humskoj gde ga je "dočekao" Napredak, dok je kragujevački Radnički postao, poput svog imenjaka iz Niša, "leskovački".

Inače, Spartak je u prvom kolu gostovao u Novom Pazaru, gde je u završnici meča, poslednjih sedam minuta plus nadoknada, uspeo da smanji visoko vođstvo domaćina na "podnošljivih 3:2. Odbrana Subotičana nije imala rešenje za nekadašnjeg reprezentativca Srbije Adema Ljajića koji je blistao sa dva gola i asistencijom na ovom meču. Poraz su ublažili veteran Vojo Ubiparip i Nigerijac Kolins Atule.

Čukarički je u prvom kolu kao domaćin savladao niški Radnički sa 2:0. Golove su postigli Đorđe Ivanović i Mihajlo Cvetković.

"Brđane je u ovom prelaznom roku napustio levokrilni napadač Luka Adžić koga je na toj poziciji zamenio kiparski internacionalac Marinos Cionis. Inače, Adžić je obeležio prethodni duel Čukaričkog i Spartaka i to sa dva gola koja je postigao direktno iz kornera!

To ipak nije bilo doboljno "belo-crnima" za pobedu pošto su u nastavku "plavi golubovi" stigli do izjednačenja preko Martinovića i Ubiparipa.

Čukarički je u novu sezonu ušao posle loše završnice prošle kada su "brđani"sa tri poraza u poslednja tri kola ostali i bez evropskih kvalifikacija. 

Ove sezone klub želi da se vrati u vrh srpskog fudbala, a ako se po jutru dan poznaje imaju navijači "belo-cenih" čemu da se nadaju. Pre pobede u prvom kolu, Čuka je odigrala nekoliko pripremnih utakmica, a primila je samo jedan gol, u remiju 1:1 sa mađarskim MTK iz Budimpešte.

Kliknite na link za NAŠ TIP: 2 (kvota 2,05)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK NIJE HTEO DA PREĆUTI! Đoković otkrio kako se tačno osećao kada je video da Rafael Nadal nosi olimpijsku baklju na otvaranju Igara