BIVŠI ŠAMPION NEUBEDLJIV KOD KUĆE: Gosti se "pretplatili" na ovaj tip

O. M.

29. 07. 2024. u 09:59

U ponedeljak Rakov Čenstohova igra prvi meč ove sezone na svom stadionu, a rival će biti Krakovija.

БИВШИ ШАМПИОН НЕУБЕДЉИВ КОД КУЋЕ: Гости се претплатили на овај тип

FOTO: Tanjug/AP

Rakov Čenstohova je sezonu počeo pobedom u gostima nad Motor Lublinom (2:0). S druge strane, Krakovija ima bod osvojen posle remija kod kuće sa Pjast Glivice (1:1).

Iako je domaći tim favorit, trener šampiona iz pretprošle sezone, Marek Papšun, ne potcenjuje protivnika.

- Imali smo uspešan start sezone i osvojili važne bodove u gostima. Čekamo debi na domaćem terenu i verujemo da ćemo uz podršku naših navijača odigrati podjednako uspešan meč i osvojiti nova tri boda. Veoma nam je važno da ovaj prvi meč kod kuće odigramo na visokom nivou - rekao je Papšun tokom konferencije za novinare.

Rakov je pretprošle godine, iz trećeg pokušaja, pošto su prethodno dva puta bili vicešampioni, osvojio prvi naslov prvaka Poljske u istoriji kluba, ali nije uspeo da ga odbrani. Štaviše, zauzeli su tek sedmo mesto sa čak 11 bodova zaostatka, dok su ekipama koje su ispale iz lige pobegli na kraju tek nešto više, 15.

Krakovija se prošle sezone u "foto-finišu" spasila ispadanja, sa samo dva boda više od Varte iz Poznanja, a za to je najzaslužniji mladi trener David Kroćek koji je ekipu preuzeo početkom aprila i odmah na debiju savladao Jagjeloniju, potonjeg prvaka koju je taj poraz na kraju mogao koštati šampionskih lovorika (naslov osvojili zahvaljujući boljem međusobnom skoru od Šljonska).

Ostvarili su jošdve velike pobede - protiv poljskog velikana Gornjik Zabžea od čak 5:0 posle koje se ova ekipa nije oporvila do kraja sezone i nije uspela više nikoga da pobedi što je koštalo gubitka plasmana u evrokupove - kao i protiv današnjeg rivala. Bilo je 2:0 za Krakoviju kojom pobedom je opstanak praktično obezbeđen pa poraz u poslednjem kolu od Ruha nije imao značaja.

Krakovija u poslednje vreme često igra utakmice u kojima samo jedna strana - ili nijedna! - postiže golove. Tako je bilo u pet od poslednjih šest utakmica ovog tima, i u deset od poslednjih 12. Igru "NG" nisu "ispoštovali" samo u dve prijateljske utakmice, protiv B tima Ostrave koju su izgubili sa 4:2, odnosno protiv Polonije koju su pobedili sa 2:1.

Takođe, iako je domaćin favorit, ne treba smetnuti s uma da je Krakovija odigrala pet neodlučenih utakmica na svojih poslednjih deset gostovanja. S druge strane, Rakov se u pripremnom periodu prilično mučio kao domaćin pa je u poslednjih pet utakmica na svom stadionu pobedio samo jednu, uz po dva poraza i neodlučena ishoda.

NAŠ TIP: 1X&|1+&||1+ (kvota 2,05)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ POBEĐUJE NADALA? IDEALAN KRAJ: Neverovatne reči španske teniske legende pred meč godine na Olimpijskim igrama