DROGEDI ODZVONILO U ELITI: Voterford na pragu plasmana u Evropu posle skoro četiri decenije

O. M.

26. 07. 2024. u 10:10

POSLEDNjEPLASIRANI tim irske Premijer divizije Drogeda dočekuje trećeplasirani Voterford na "Vivers parku" od 20.45 časova.

ДРОГЕДИ ОДЗВОНИЛО У ЕЛИТИ: Вотерфорд на прагу пласмана у Европу после скоро четири деценије

FOTO: Profimedia

Domaćini se bore za opstanak svake sezone od povratka u elitni razred irskog fudbala, pr epet godina, ali čini se da će ovo konačno biti sezona kada će "super drogsi" konačno izgubiti status.

Stoje čvrsto na dnu tabele sa samo 17 bodova iz 24 odigrana meča, devet bodova iza Bohemijansa, najbližeg tima iznad opasne zone, iako su odigrali čak dve utakmice više.

Izgubili su sa 4:2 na gostovanju od pretposlednjeg Dandalka u prošlom kolu, ali su samo nedelju dana kasnije uspeli da eliminišu istog protivnika u Kupu, pobedivši ih kod kuće sa 2:1. Sada u osmini finala čeka ih mnogo lakši zadatak, okršaj sa četvrtoligašem Vilton junajtedom.

U prvenstvu Drogeda ne zna za pobedu od početka maja, u prethodnih deset utakmica zabeležila je čak sedam poraza uz tri remija. Ooptimizam ne uliva ni učinak u susretima sa narednim protivnikom Voterfordom, s obzirom na to da su izgubili prethodna četiri meča, od kojih su poslednja dva primili čak četiri gola.

A Voterford je, s druge strane, najprijatnije iznenađenje sezone. Novi član elite pokazao je da može da se nosi i sa najboljim irskim klubovima i nije nemoguće da dogodine "plavo-belu armiju2 gledamo i u Evropi, po prvi put posle daleke 1987. godine.

NAŠ TIP: 2 (kvota 2,69)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Last Minute AKCIJA Popust čak do 380 evra! Iskoristite akciju i rezervišite letovanje na najpopularnijoj destinaciji ove sezone