SRBIN DONOSI ANDERLEHTU TITULU? Naš fudbaler je kapitalno pojačanje belgijskog velikana koji planira napad na prvo mesto

V.M.

27. 07. 2024. u 07:50

U prvom kolu belgijske Župiler pro lige gledaćemo zanimljiv duel između Anderlehta i Sint Trojdena koji će biti odigran večeras od 20.45 na "Loto parku".

СРБИН ДОНОСИ АНДЕРЛЕХТУ ТИТУЛУ? Наш фудбалер је капитално појачање белгијског великана који планира напад на прво место

FOTO: FSS

Anderleht je prošle sezone zamalo došao do titule, borio se do samog kraja za nju sa Brižom i sigurno je da će ove godine ponovo "pucati" na vrh tabele, dok je sa druge strane Sint Trojden ostao bez svog glavnog igrača preko leta i mnogi stručnjanci mu predviđaju da će biti u "donjem domu" ove sezone.

Nakon nekoliko slabih sezona, Anderleht se vratio u sam vrh belgijskog fudbala što raduje njegove navijače, a generalno ceo fudbalski svet jer tu "ljubiačasti" tamo i pripadaju.

Najzaslužniji za taj "uspon" domaćina je čovek kraj aut linije, Danac Brajan Rimer koji radi fantastičan posao od kada je preuzeo tim krajem 2022. godine. Rimer je pre ovog posla radio kao pomoćnik kod Tomasa Franka u Brentfordu i vidi se da je dosta toga naučio od sjajnog stručnjaka koji je od "pčelica" napravio više nego stabilnog premijerligaša.

Rimer voli napadački fudbal, a glavne uloge u njegovom timu igraju zemljaci Dolberg i Drejer koji su kombinovano postigli 34 gola prošle sezone i ponovo će biti udarne igle Anderlehta.

Što se tiče transfera, domaćini jesu ostali bez supertalentovanog Debasta koji je prodat u Sporting za 15 miliona evra, ali uprava mu je brzo pronašla zamenu u vidu srpskog fudblaera Jan Karla Simića koji je prošle godine impresionirao kada je debitovao za Milan u kojem nije imao mesta da se razvija i pametno se odlučio za promenu sredine.

Srbin je najskuplje plaćeni fudbaler "ljubičastih" ovog leta, predstavljen je kao veliko pojačanje i možda upravo on bude taj koji će im doneti dugo čekanu titulu.

Vredi napomenuti i to da je Anderleht na pripremama izgledao veoma dobro, slavio je na pet od šest prijateljskih utakmica, tako da je to sigurno podiglo atmosferu u klubu i pored činjenice da je takmičarski fudbal potpuno druga stvar od pripremnih mečeva.

Današnji rival biće mu ekipa Sint Trojdena koja je prošle godine bila na sredini tabele, ali je preko leta ostala bez sovg kapitaliste Abubakarija Koite koji je pojačao grčki AEK.

Ipak, i pored toga gosti imaju dosta solidnu ekipu predvođenu stručnjakom Kristijanom Latanciom i očekuje se da bez većih problema ostanu u eliti u svojoj desetoj uzastopnoj sezoni u njoj.

Sint Trojden je dobro otvorio pripreme, vezao je tri pobede, ali nakon toga je dosta slabije odigrao protiv kvalitetnijih rivala i završio ih je uzastopnima porazima od Ajaksa (0:4) i Kelna (0:3).

Anderleht tradicionalno igra odlično protiv večerašnjeg rivala, savladao ga je na njihovih poslednjih pet obračuna u zvaničnim takmičenjima i očekujemo da to ponovo učini.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1 (kvota 1,53)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVEČANO OTVORENE OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU! Ceremonija koja se obračunala sa tradicijom i nikog nije ostavila ravnodušnog (FOTO/VIDEO)