BRONDBI JOŠ BOLI KAKO JE ISPUSTIO TITULU PROŠLE SEZONE: Četa hrvatskog stručnjaka je umela da namuči danskog velikana u prošlosti

V.M.

29. 07. 2024. u 07:30

U poslednjoj utakmici drugog kola danske Superlige, fudbaleri Brondbija će na "Brondbi stadionu" ugostiti Vejle (19.00).

БРОНДБИ ЈОШ БОЛИ КАКО ЈЕ ИСПУСТИО ТИТУЛУ ПРОШЛЕ СЕЗОНЕ: Чета хрватског стручњака је умела да намучи данског великана у прошлости

Foto: Profimedia

Domaćin je prošle sezone nakon par godina "lutanja" imao priliku da vrati titulu u svoj posed, ali ispustio ju je na srceparajući način. U poslednjem kolu je ugostio Orhus protiv kojeg mu je, na kraju će se ispostaviti, dovoljan bio i bod, ali poražen je pred svojim navijačima (2:3) i ostao je bez prvog mesta koje je držao pre tog meča.

To je dosta povredilo njegove navijače, ali oni i sam klub mogu biti zadovoljni time što su se vratili u borbu za titulu i isto se ponovo očekuje od "momaka iz Vestegnena".

Ono što je dobra vest za domaćina je to što je gotovo isti tim ostao na okupu, nijedan bitniji igrač nije napustio Brondbi, a najveće pojačanje je golman Penc, doveden iz Leverkuzena u transferu vrednom 2,5 miliona evra.

U prvom kolu, izabranici Jaspera Sorensena su odigrali veoma neizvestan meč sa Viborgom, viđeno je čak šest pogodaka, a dva puta su se izabranici danskog stručnjaka vraćali iz minusa u sudijskoj nadoknadi i na kraju su na ravne časti podelili bodove (3:3).

Posle tog susreta, Brondbi je započeo kvalifikacije za Ligu šampiona, a u njima ga je žreb "pogledao" jer je za rivala dobio ekipu Ljapija koju je ubedljivo savladao sa 6:0.

Sa druge strane, Vejle se prošle godine grčevito borio za opstanak, dočekao je plej-aut u zoni ispadanja, ali dobrim nastupima u njemu uspeo je da sačuva status prvoligaša.

Najzaslužniji za to bio je centarfor German Onuga koji je postigao čak 15 golova, a tu dobru formu nemački centafor preneo je i u novu kampanju koju je otvorio sa dva pogotka protiv Randersa.

Ipak, kao što je to često slučaj, Onuga ne može sve sam, odbrana ekipe je "podbacila" i na kraju su poraženi rezultatom 2:3.

Kako se ne bi ponovo borili za opstanak gosti će morati dosta toga da poprave u svojoj igri i težak je posao pred hrvatskim stručnjakom Ivanom Prelecom koji je na čelu Vejlea od 2022. godine.

Što se tiče međusobnih duela, prošle sezone su se susreli dva puta i uz pobedu Brondbija u gostima (1:0), viđen je i remi na "Brondbi stadionu'' (1:1).

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1X&|1+||1+ (kvota 1,70)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ POBEĐUJE NADALA? IDEALAN KRAJ: Neverovatne reči španske teniske legende pred meč godine na Olimpijskim igrama