SRBIN VODI MAKABI U LIGU ŠAMPIONA: Do elite preko nekadašnjeg šampiona Evrope

O. M.

31. 07. 2024. u 09:56

MAKABI iz Tel Aviv kojega sa klupe predvodi srpski stručnjak Žarko Lazetić dočekuje Steauu iz Bukurešta, koja se sada zvanično zove FKSB, u revanšu drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Meč se igra od 20.00 na "Božik areni" u Budimpešti, a u prvom susretu bilo je 1:1.

СРБИН ВОДИ МАКАБИ У ЛИГУ ШАМПИОНА: До елите преко некадашњег шампиона Европе

FOTO: M. Vukadinović

Zbog situacije u zemlji, ovaj meč će se igrati na Božik areni u Budimpešti, tako da će ovo gostovanje biti bliže FKSB nego stvarnom domaćinu. 

Žarko Lazetić je prethodnih nekoliko godina bio primer kako jedan trener treba da radi u Superligi Srbije, postepeno je napredovao sa TSC-om, a "krunu" sjajnog rada doživeo je prošle godine kada je debitovao sa ekipom iz Bačke Topole u grupnoj fazi Lige Evrope.

To je realno bio limit TSC-a, dalje nije mogao da ga odvede i mladi stručnjak je odlučio da je vreme za iskorak u njegovoj trenerskoj karijeri koju nastavlja u Makabiju iz Tel Aviva.

Makabi je sezonu počeo osvajanjem Superkupa Izraela protiv imenjaka iz Petah Tikve. U kvalifikacijama za najjače evropsko takmičenje poslednji put su igrali pre četiri godine kada su zaustavljeni u plej-ofu od Salcburga. Prešli su u Ligu Evrope gde su prošli grupu ali zaustavljeni u šesnaestini finala od Šahtjora.

Grupnu fazu Lige šampiona nisu igrali od 2015. godine, kada su je završili sa svih šest poraza. Poslednjih godina Makabi je imao solidne rezultate u Ligi konferencija gde su dva puta prošli grupu, pre tri godine ih je u plej-ofu za osminu finala zaustavio PSV Ajndhoven, a prošle godine u osmini finala potonji osvajač Olimpijakos.

Makabi je dobar kod kuće u Evropi i ima samo jedan poraz u poslednjih 13 utakmica, ali u ovom meču su samo na papiru domaćini.

Bivši šampion Evrope Steaua želi da se plasira u grupnu fazu Lige šampiona prvi put od 2013. godine. U prethodnim pokušajima uvek su zaustavljani u rundi plej-ofa.

Ovo je prvo učešće Steaue u kvalifikacijama za najjače evropsko takmičenje posle sedam godina. Sezonu su lepo otvorili, osvajanjem Superkupa protiv Hunjedoare, ali su zato kiksnuli na startu novog prvenstva, gde posle tri kola imaju samo dva boda.

Remiji protiv Univerzitatee iz Kluža i Uniree Slobocije nekako i mogu da se prihvate, ali poraz od Ocelula na domaćem terenu je već za brigu jer se nalaze na 14. mestu na tabeli.

Poslednjih godina u gostima u Evropi imaju samo jednu pobedu u pet utakmica, ali opet ponavljamo, ovo nije pravo gostovanje. Imajući u vidu to i rezultat prve utakmice, sve je ovde otvoreno, a veliki ulog utakmice verovatno će naterati obe ekipe da igraju opreznije, na mali broj golova.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 0-2 (kvota 1,75)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NADAL POSLE PORAZA: Rafa otvorio dušu nakon što je izgubio od Novaka Đokovića