"GROBARI" PRIZIVAJU ČUDO I REPRIZU 1984: Partizan pred "nemogućom misijom" da nadoknadi 2:6 iz Lublina

O. M.

31. 07. 2024. u 09:15

FUDBALERI Partizana dočekuju kijevski Dinamo u revanšu drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Utakmica se igra na stadionu u Humskoj od 20.00 bez prisustva publike.

ГРОБАРИ ПРИЗИВАЈУ ЧУДО И РЕПРИЗУ 1984: Партизан пред немогућом мисијом да надокнади 2:6 из Лублина

Foto: M.Vukadinović

"Crno-bele" očekuje "nemoguća misija" pošto su u prvom meču u poljskom Lublinu izgubili sa čak 6:2.

Navijači neće moći da pomognu svojim ljubimcima zbog kazne UEFA, ali stariji "grobari" će se sa setom vratiti u 1984. godinu kada je Partizan izveo jedan od najvećih preokreta u istoriji evropskih kupova. Kvins park rendžers je pobedio u Londonu sa 6:2. Fantastičan gol legendarnog Dragana Mancea sa 25 metara, pod prečku, a drugi pogodak za Partizan bio je delo Nikice Klinčarskog.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

U revanšu, pred prepunim tribinama stadiona "JNA", opet je Mance načeo Engleze, a golove su postigli i Dragi Kaličanin sa bele tačke, Miodrag Ješić i Zvonko Živković koji je samo nekoliko sati pre početka utakmice došao sa odsluženja vojnog roka. To je bilo dovoljno za prolaz jer je na snazi bilo nedavno ukinuto pravilo gola u gostima.

Ali, kako reče sadašnji trener Partizana Aleksandar Stanojević, nada je jedno a realnost drugo. Ne samo zato što je Partizanu sada za prolaz potrebno da postigne najmanje pet golova, ili zato što će izostati fantastična atmosfera koja je 1984. "ubila" igrače Kvins park rendžersa...

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Glavni razlog je što Partizan još uvek nema kvalitet da se suprotstavi ekipi kakva je Dinamo iz Kijeva.

- Imamo dve loše okolnosti, prva je što nemamo navijače uz nas, a druga rezultat iz prvog meča. Sami smo ga kreirali, sami smo krivi za to, ali moramo da probamo da odigramo što bolje - rekao je Stanojević u najavi utakmice.

Stanojevi puleni uspeli su da se vrate u pobednički ritam posle lublinskog debakla, pošto su sa 4:0 savladali novajliju u Superligi, ekipu Jedinstva sa Uba. Ta pobeda sigurno je podigla samopouzdanje igračima i možemo očekivati da će Partizan pružiti mnogo bolju partiju nego u prvom meču.

Jedino je Kervin Arijaga pod znakom pitanja, svi ostali su spremni.

Delegacija Dinama dolazi u Beograd posle velike prašine koju su digli neki članovi kluba, kako igrači, tako i rukovodstvo, sve to podgrejano medijskom hajkom u Ukrajini na Partizan zbog učešća na Prijateljskom turniru u Moskvi, gde su igrali protiv tri kluba iz glavnog grada Rusije, CSKA, Lokomotive i Dinama.

- Partizan i grobari su decenijama u bratskim odnosima sa moskovskim CSKA. Tako je bilo kad je bio SSSR, tako će biti i ubuduće. To je prava sportska priča. Ništa nam drugo neće biti motiv protiv Dinama, osim onog visokog poraza i da naš klub predstavimo u najboljem mogućem svetlu - poručio je Stanojević Ukrajincima.

Dinamo je u Lublinu odgovorio na početno vođstvo Partizana postigavši tri gola u razmaku od četiri minuta krajem prvog dela utakmice. Povećali su prednost na startu drugo poluvremena, da bi Saldanja drugim golom na utakmici opet dao nadu "crno-belima", ali su "plavo-beli" u nastavku postigli još dva gola i time verovatno rešili pitanje pobednika dvomeča.

Inače, Dinamo, koji je dvostruki osvajač Kupa pobednika kupova, godinama je redovan učesnik grupne faze evrokupova. Stizali su čak i do polufinala Lige šampiona (1999) i Lige UEFA (2009), ali su u poslednje vreme znali da kiksnu u Evropi. Prošle godine ih je u plej-ofu za plasman u Ligu konferencija eliminisao Bešiktaš.

Pobednik će u narednoj fazi igrati protiv Glazgov Rendžersa koji je bio slobodan u drugom kolu.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: GG&3+ (kvota 1,90)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NADAL POSLE PORAZA: Rafa otvorio dušu nakon što je izgubio od Novaka Đokovića