SLOVACI NIŠANE ISTORIJSKI PLASMAN U GRUPNU FAZU: Prethodne tri godine igrali su u Ligi konferencija

O. M.

30. 07. 2024. u 09:56

Slovan iz Bratislave dočekuje slovenačkog šampiona Celje u revanšu drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

СЛОВАЦИ НИШАНЕ ИСТОРИЈСКИ ПЛАСМАН У ГРУПНУ ФАЗУ: Претходне три године играли су у Лиги конференција

Profimedia

Prvi meč završen je podelom plena, rezultatom 1:1. Pobednik ovog meča ide na boljeg iz dvoboja u kome se sastaju APOEL i Petrokub.

Šampion Slovačke je na dobar način počeo novu sezonu i upisao tri pobede u prve četiri utakmice, a u prvom kolu slovačke lige savladali su ubedljivo ekipu Komarna sa 4:1.

Do drugog kola stigli su preko makedonske Struge koju su savladali dva puta, 4:2 i 2:1.

U tri od četiri utakmice u dosadašnjem delu sezone Slovan je postigao dva ili više golova i sve četiri utakmice su došle "GG", a na tri je palo najmanje tri gola.

Slovan nikada nije igrao u grupnoj fazi Lige šampiona. Nekoliko puta je dolazio do poslednjeg kola kvalifikacija, ali bi tu stao. Po tri puta su igrali u grupnoj fazi lige Evrope i Lige konferencija, ali najveći uspeh ovog kluba je osvajanje Kupa pobednika kupova 1969. godine kada su u finalu savladali Barselonu sa 3:2. Na putu do tog trijumfa eliminisali su i naš FK Bor, tadašnjeg finalistu Kupa Maršala Tita.

Prošle sezone su eliminisani u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, pa prešli u plej-of za Ligu Evrope gde su izgubili od Arisa iz Limasola posle čega su se preselili u Ligu konferencija gde su stigli do plej-ofa za osminu finala.

U poslednje četiri domaće utakmice Slovan nema baš dobar skor i upisao je samo jednu pobedu, dok u poslednjih 11 utakmica ima samo tri pobede.

Celje je prošle sezone osvojilo tek drugu titulu prvaka Slovenije u svojoj istoriji i drugi put u istoriji učestvuje u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Prethodni put, pre četiri godine, eliminisani su u drugom kolu kvalifikacija od Moldea.

Sezonu su u Sloveniji počeli pobedom protiv Brava, a meč prethodnog kola protiv Maribora odložen je kako bi imali više vremena da se pripreme za ovaj meč. Celje je na startu kvalifikacija eliminisao estonsku Floru iz Talina pobedama od 5:0 u gostima i 2:1 kod kuće.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,95)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ POSLE MEČA NAŠAO PROVOKATORA! Evo šta je Novak učinio kada se završio derbi sa Nadalom na Olimpijskim igrama!