DUŠAN TADIĆ I MORINJO VODE FENER U LIGU ŠAMPIONA: Navijači "žutih kanarinaca" čekaju na ovo 15 godina

O. M.

30. 07. 2024. u 09:18 >> 09:18

FENERBAHČE dočekuje ekipu lugana u revanšu drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

ДУШАН ТАДИЋ И МОРИЊО ВОДЕ ФЕНЕР У ЛИГУ ШАМПИОНА: Навијачи жутих канаринаца чекају на ово 15 година

Foto: Profimedia

Prva utakmica donela je mnogo uzbuđenja i pravu goleadu, a završena je pobedom turskog vicešampiona od 4:3. Blistao je Edin Džeko sa het-trikom, dok je četvrti gol za "crno-žute" postigao Kadioglu, nekoliko minuta nakon što je na terenu zamenio našeg Dušana Tadića.

Pošto su prošle godine ostali bez i jednog trofeja, u upravi Fenerbahčea su se odlučili na velike promene. Glavni cilj je da se vrati naslov prvaka Turske, prvi put posle 2014. godine, ali svakako da se navijači ne bi bunili da se pored toga ostvari i plasman u Ligu šampiona, prvi put posle 15 godina.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Svakako najveće pojačanje preko leta za ovaj klub bilo je dovođenje Žozea Morinja.

Gde god bili na svetu, kada se spomene ime Žoze Morinjo, neko će znati o kome govorite. Možda i najpoznatiji fudbalski trener u poslednjih 20 godina se nakon "šarenog" mandata u Romi odlučio za novu avanturu i od ove sezone će predvoditi Fenerbahče.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

O njegovoj popularnosti najbolje govori činjenica da je trenutni predsednik kluba Ali Koč dobio izbore obećavši da će dovesti "Gospodina Posebnog" na klupu, što je i ispunio na oduševljenje navijača.

Prepune tribine "Šukru Saračoglu" stadiona, koji prima oko 45.000 gledalaca, dočekale su predstavljanje portugalskog stručnjaka, koji je u svom stilu dominirao najavivši velike stvari sa Fenerbahčeom, što je izazvalo "erupciju" oduševljenja.

Morinjo je svojevremeno rekao da gde god da ode na svetu, na bilo koji kontinent ili bilo koju državu, imaće svoje fanove i to se ponovo ispostavilo istinitim u Turskoj.

Naravno, kada dođe legendardni stručnjak u klub, znate da slede velika ulaganja, Fener je već doveo kapitalno pojačanje u vidu Alena Sen-Maksimana, a na putu za Istanbul je i Jusuf En Nesiri, doskorašni centafor Sevilje koji je u dresu "rohiblankosa" na 196 utakmica postigao 73 gola.

Pomenuti duo trebao bi da predvodi navalu ekipe ove sezone, a njihovo dovođenje pogotovo raduje Dušana Tadića koji je skoro izjavio kako više voli da "namesti" nego da postigne gol, sigurno je u "ekstazi" zbog ovih pojačanja i verujemo će svojim loptama "hraniti" Sen Maksimana i En Nesirija, a ne treba ni zaboraviti Edina Džeka koji je dominirao na pripremama.

Morinjov cilj će biti da vrati titulu u "žuto-plavi" deo Istanbula, što neće biti lako s obzirom na to koliko ozbiljan tim ima i njihov najveći rival, ekipa Galatasaraja.

Fener je bio sjajan kod kuće u Evropi poslednjih godina. Imaju samo jedan poraz u poslednjih 14 utakmica kod kuće, uz 12 pobeda. Završili su šest utakmica bez primljenog gola i samo jednu utakmicu bez postignutog gola.

Prošlu sezonu Lugano je završio na drugom mestu u švajcarskoj ligi i ostvario najbolji plasman u poslednjih 20 godina.

Nakon što nije igrao u Evropi skoro 15 godina, od 2003. do 2017. godine, Lugano je poslednjih godina gotovo redovan učesnik evropskih takmičenja. Prošle sezone su igrali u grupnoj fazi Lige konferencija, a pre pet godina u grupnoj fazi Lige Evrope.

Novu sezonu u švajcarskom šampionatu započeli su sa dve uzastopne pobede sa po 2:1 protiv Grashopersa i Bazela, a sve tri utakmice Lugana od početka sezone su došle "GG&3+".

Lugano nema dobre rezultate u gostima u Evropi. Odigrali su 11 utakmica u poslednjih sedam godina i pretrpeli čak osam poraza, uz dve pobede.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1&0-4 (kvota 1,81)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ POSLE MEČA NAŠAO PROVOKATORA! Evo šta je Novak učinio kada se završio derbi sa Nadalom na Olimpijskim igrama!