"CRVENI ĐAVOLI" NE GUBE U PODGORICI: Radnički je izvukao pouke iz poraza od Železničara

O. M.

31. 07. 2024. u 11:39

FUDBALERI Radničkog iz Kragujevca gostuju u susedstvu, Mornaru iz Bara, u revanšu drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

ЦРВЕНИ ЂАВОЛИ НЕ ГУБЕ У ПОДГОРИЦИ: Раднички је извукао поуке из пораза од Железничара

FOTO: M. Vukadinović

Utakmica će biti odigrana u Podgorici od 20.45. Iako je prvobitno bilo predviđeno da se igra na Gradskom stadionu u Podgorici, ovaj najveći fudbalski objekat u Crnoj Gori trenutno ne zadovoljava uslove UEFA, pa će utakmica biti igrana na "DG Areni", stadionu Mladosti.

To znači da su oba dela ovog dvomeča praktično na neutralnom terenu, jer je i Radnički "ugostio" Barane u Leskovcu, na stadionu "Dubočica". Novo zdanje bilo je srećno za "crvene đavole" koji su, iako daleko od svog "Čika Dače", stigli do pobede, doduše minimalne, ali prema svemu viđenom na toj utakmici kvalitet je na strani izabranika bosanskohercegovačkog stručnjaka Feđe Dudića i 1:0 bi trebalo da bude dovoljno za prolaz u drugo kolo.

Tamo kragujevčane čeka bolji iz dvomeča Pakš - AEK Larnaka, a to će gotovo izvesno biti mađarski predstavnik koji na Kipar donosi zalihu od ubedljivih 3:0 iz prvog meča.

Radnički je prošle sezone u drugom delu sezone pod vođstvom Feđe Dudića bio najveći hit Superlige Srbije. Igrao je dopadljiv napadački fudbal, nizao je pobede, a nagrada za fenomenalne nastupe Kragujevčana došla je u vidu istorijskog plasmana u kvalifikacije za Ligu konferencija. Korak je delio Radnički od plasmana u finale Kupa, čime bi došla i jagoda na šlagu, ali i ovako "crveni đavoli" iza sebe imaju sezonu za pamćenje.

"Crveni đavoli" su imali dobar pripreman period, pružali su solidne partije i beležili pozitivne rezultate, ali to nije bio slučaj proteklog vikenda kada su na startu Superlige poraženi od Železničara iz Pančeva rezultatom 3:2. Zanimljivo je da na toj utakmici igrači Radničkog nisu postigli nijedan gol jer su oba pogotka za njih bili autogolovi koje su skrivili igrači gostiju.

Pored veoma lošeg defanzivnog izdanja, vredi istaći da su oba pogotka Kragujevčana u stvari bili autogolovi Pančevaca, tako da moraju popraviti ta dva aspekta igre kako bi ponovo bili u vrhu tabele.

Mornar iz Bara je u prvom kolu napravio veliko iznenađenje izbacivši Dinamo iz Tbilisija.

Iako ni on ne igra na svom terenu u Baru, doduše zbog UEFA propisa, već u Podgorici, to mu nije smetalo da savlada Gruzine na prvom susretu sa 2:1, dok je u revanšu remijem rezultatom 1:1 osigurao prolaz dalje.

Taj rezultat je bio veliko iznenađenje, pogotovo ako se uzme renome obaju ekipa, a činjenica je da Mornar ne samo da nije slavio u evropskom dvomeču pre njega, već nije upisao ni jedan jedini trijumf na bilo kojoj evropskoj utakmici.

Barani su i sada veliki autsajderi, ali osokoljeni pobedom nad Dinamom sa dosta samopouzdanja i vere u sebe dočekuju večerašnji revanš. Mornar je i u Leskovcu imao, po priznanju Feđe Dudića, dve solidne prilike da kazni neke promašaje Radničkog, tako da bi mogli da zatresu mrežu Radničkog na "DG Areni", koja, iako nije domaći, jeste poznatiji teren za Barane nego za igrače našeg predstavnika. Verujemo ipak da će se "crveni đavoli" iz Podgorice vratiti neporaženi i obezbediti plasman u treće kolo.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: X2&GG (kvota 2,18)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NADAL POSLE PORAZA: Rafa otvorio dušu nakon što je izgubio od Novaka Đokovića