DA LI IMAMO NOVU BAJKU U LIGI ŠAMPIONA? "Crno-beli" su pokazali da poseduju kvalitet potreban za prolaz dalje

V.M.

30. 07. 2024. u 07:45

U revanš utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, moldavski Petrokub će ugostiti APOEL na "Stadionu Zimbru" u Kišinjevu (19.00).

ДА ЛИ ИМАМО НОВУ БАЈКУ У ЛИГИ ШАМПИОНА? Црно-бели су показали да поседују квалитет потребан за пролаз даље

Foto: Profimedia

Prvi susret odigran u Nikoziji je bio veoma neizvestan, timovi su bili ujednačeni, ali greška Roberta Šredera, koji je u kaznenom prostoru oborio Jana Borsa, omogućila je Markinjosu da sa bele tačke donese prednost APOEL-u, što je on i učinio u 37. postavivši konačnih 1:0.

Iako je Petrokub poražen na tom susretu, odigrao je dosta dobro, imao je veći posed lopte (54%) i uputio je više udarac na gol protivnika (deset naspram četiri), tako da ima čemu da se nada na večerašnjem revanšu.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Pored toga, vredi napomenuti da je moldavskom prvaku to bio tek treći susret ikada u kvalifikacijama za Ligu šampiona, tako da mu iskustvo možda nije prijatelj, ali evidentno je da to previše ne smeta četi Andreja Martina.

Sa druge strane, APOEL poslednje tri godine nije igrao ni u jednom evropskom takmičenju i sada se nalazi nadomak toga da prekine post jer ukoliko prođe dalje ima zagarantovano igranje u Ligi konferencija.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Ono što je specifično za obe ekipe je to da im domaća prvenstva još nisu počela, tako da su formu morali da tempiraju na drugačije načine.

Kiparski velikan je to radio preko priprema na kojima je odigrao četiri meča bez poraza, a uz tri remija upisao je i trijumf nad Novim Pazarom.

Za razliku od njega Petrokub je kvalifikacije započeo od prvog kola, tu se sastao sa Ordabasijem i u veoma tvrdom dvomeču slavio je s ukupnim rezultatom 1:0 (0:0, 1:0).

Pored toga, moldavski šampion je odigrao tri prijateljske utakmice i na njima je zabeležio dve pobede uz poraz.

Ono što treba napomenuti je to da Petrokub domaće utakmice ne igra na svom stadionu, već je "domaćin" na Stadionu Zimbru u Kišnjevu zbog UEFA propisa.

Domaćin je pokazao da može da se nosi sa APOEL-om, može se reći da je čak bio i bolji rival u određenim delovima utakmice u Nikoziji, očekujemo da sličnu partiju ponovo večeras i tipujemo da će ostati neporažen.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1X (kvota 1,46)

TIP ZA HRABRIJE: Prolazi dalje Petrokub (kvota 3,57)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ RAZBIO NADALA! Ne pomaže ni bezobrazluk sudije, Novak deklasirao kralja šljake - ide po olimpijsko zlato!