SRBI(N) ĆE SE RADOVATI: Botev, koji sa klupe predvodi Dušan Kerkez, juri gol zaostatka protiv srpske kolonije u Panatinaikosu

O. M.

01. 08. 2024. u 08:15

BUGARSKI predstavnik Botev Plovdiv dočekuje Panatinaikos, u revanšu drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Početak utakmice je zakazan za četvrtak od 20 časova.

СРБИ(Н) ЋЕ СЕ РАДОВАТИ: Ботев, који са клупе предводи Душан Керкез, јури гол заостатка против српске колоније у Панатинаикосу

Foto: Profimedia

Pobednik ovog dvomeča sastaće se sa boljim iz duela Vojvodine i Ajaksa u kome holandski velikan brani gol prednosti protiv "stare novosadske dame".

Dijego Alonso i njegova ekipa obezbedili su pobedu kod kuće od 2:1 u prvom meču prošle nedelje i sada se pripremaju za izazovan nastup na stadionu "Hristo Botev" u četvrtak uveče.

Pošto su obezbedili plasman u drugi razred Uefinih klupskih takmičenja zahvaljujući trijumfu u Kupu Bugarske za 2023/24, ekipa predvođena srpskim stručnjakom Dušanom Kerkezom (njemu kupovi očigledno dobro idu jer je u relativno kratkoj trenerskoj karijeri osvojio jedan i sa Aekom iz Limasola, dok je sa Čukaričkim prošle godine izgubio finale od Crvene zvezde) pobedila je Maribor ukupnim rezultatom 4:3 u prvom kolu i obezbedila susret sa Panatinaikosom, koji nije imao domaće obaveze pored svojih evropskih nastupa.

Nasuprot tome, Botev Plovdiv je već odigrao dve utakmice u novoj sezoni bugarske Prve lige i uzeo četiri boda od šest mogućih, pobedivši Botev Vrats i odigravši za vikend 2:2 sa Lokomotivom iz Plovdiva.

Panatinaikos ima znatno veću evropsku reputaciju od domaćina, koji je redovno nastupao u prvom kolu Kupa UEFA 1980-ih i 1990-ih, ali tek treba da stigne do glavne faze Lige Evrope, pošto je ispao u tri ciklusa kvalifikacija.

Ako bugarska ekipa uspe da nadoknadi zaostatak od jednog gola i eliminiše Panatinaikos u četvrtak, izjednačiće svoj najbolji rezultat u Ligi Evrope, pošto nikada nisu prošli dalje od trećeg kola, gde su ispadali 2013. godine i četiri sezone kasnije.

Nastavljajući tamo gde su završili domaću sezonu 2023/24. i održavajući zamah nakon uspešnih prijateljskih utakmica protiv AEK Larnake i Makabija iz Netanije ranije ovog meseca, Panatinaikos je na poluvremenu prošle nedelje imao prednost od dva gola. Aleksandar Jeremejev i Anastasios Bakasetas, postigli su po jedan pogodak, pri čemu je ovaj potonji pogodio sa bele tačke. Alen Korošec smanjio je prednost Atinjana na "Olimpijskom stadionu" i tim golom dao nadu bugarskoj ekipi da može da ispiše istoriju kluba. 

Inače, Panatinaikos nikada nije ispao u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope i prošle godine je bio na samo 180 minuta od grupne faze Lige šampiona, ali je pao od Brage. Kasnije je zauzeo četvrto mesto u svojoj grupi Lige Evrope.

Panatinaikos je solidno pojačao tim tokom prelaznog roka. U klub su stigli dosadašnji golman Specije Dragovski, par centralnih bekova Tin Jedvaj (kome je istekla pozajmica iz Lokomotive, ali je odlučio da ostane) i Ingi Ingason (Midtjiland). Desni bek Džordž Boldok stigao je iz Šefild junajteda, dok je vezni red pojačao naš Nemanja Maksimović, koji se tako pridružio zemljacima Filipu Mladenoviću i Filipu Đuričiću.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,72)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Sramno se ponašali prema Kinezu, a kada su s njim ušli u bazen u finalu - svet je ostao u čudu zbog onog što se desilo