BIVŠI ŠAMPIONI NEMAČKE OTVARAJU SEZONU U CVAJTI: Da li je ovo konačno godina kada će se HSV vratiti u elitu?

V.M.

02. 08. 2024. u 07:30

NOVU sezonu Cvajte otvaraju nekadašnji osvajači Bundeslige Keln i Hamburg, koji se sastaju na "Rajn energi stadionu" od 20.30.

БИВШИ ШАМПИОНИ НЕМАЧКЕ ОТВАРАЈУ СЕЗОНУ У ЦВАЈТИ: Да ли је ово коначно година када ће се ХСВ вратити у елиту?

Foto: Profimedia

Nakon pet godina provedenih u Bundesligi, Keln se vratio u Cvajtu koju je osvojio u sezoni 2018/19, a isto će pokušati da uradi i sada, mada će imati dosta teži zadatak jer je ove godine nemačka druga liga posebno jaka i za tron bi trebalo da se bori nekoliko ekipa poput večerašnjih rivala, Šalkea, Herte i Fortune, a kako tradicija nalaže, uvek se pojavi neka ekipa koja neočekivano "iskoči", tako da bi trebali da gledamo izuzetno zanimljivo prvenstvo.

Domaćini su imali dosta dobre pripreme uoči početka sezone, na sedam prijateljskih utakmica ostvarili su čak šest pobeda, a ono što posebno raduje navijače "jarčeva" je to što su na svakoj bili veoma efikasni (samo jednom postigli manje od dva gola), pošto im je slaba napadačka igra prošle sezone bila jedna od glavnih razloga za razočaravajuću kampanju i ispadanje iz Bundeslige.

Što se tiče samog sastava ekipe, napravljeno je dosta promena, otišlo je nekoliko bitnih fudbalera, ali dovedene su im zamene, "jarčevi" su dosta podmladili tim i ako je suditi po pripremama, odlično ih je uklopio novi šef struke Gerhard Štruber.

Sa druge strane, Hamburg je od 2018. godine u drugom rangu nemačkog fudbala i od tada mu manje više svaka sezona izgleda isto. 

Nekadašnji šampion ne samo Nemačke, nego i Evrope, tradicionalno dobro otvori prvenstvo, bori se za sam vrh tabele, a na kraju bude eliminisan u baražu za elitu ili izostane iz njega, što je bio slučaj prošle godine koju je završio na četvrtom mestu na tabeli.

Po bukmejkerima, HSV je ponovo jedan od favorita za sam vrh tabele, sigurno je da će se boriti za njega, a da li je u stanju da se konačno vrati u elitu možda ćemo videti na početku prvenstva jer u prvih nekoliko kola igra sa veoma jakim rivalima poput Kelna, Herte i Hanovera.

U sastavu je bilo određenih promena preko leta, a najveći "udarac" za goste je bio odlazak Lasla Beneša koji je prodat Union Berlinu za tri miliona evra, a kao njegove zamene dovedeni su Elfadili i Poreba.

Takođe, zanimljiva stvar vezana za večerašnji meč je to što se na klupi Hamburga nalazi Štefen Baumgart, čovek koji je pre toga dve i po sezone predvodio Keln, pre nego što je dobio otkaz krajem decembra 2023. godine.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: GG (kvota 1,55)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
AMERI U ŠOKU: Sramno se ponašali prema Kinezu, a kada su s njim ušli u bazen u finalu - svet je ostao u čudu zbog onog što se desilo

AMERI U ŠOKU: Sramno se ponašali prema Kinezu, a kada su s njim ušli u bazen u finalu - svet je ostao u čudu zbog onog što se desilo

Minulih dana, neposredno pre nego što su počele Olimpijske igre u Parizu, svetom je prostrujala vest o tome da će Amerikanci možda ostati bez organizacije narednih Igara, a 2028. one treba da se održe u Los Anđelesu. Razlog je njihov bes zbog kineskih plivača i potez na koji su se odlučili. Sada im se taj bes pomalo "obio o glavu" u prestonici Francuske. I to na spektakularan način.

31. 07. 2024. u 23:42

Komentari (0)

MORALA DA SE BORI SA MUŠKARCEM NA OLIMPIJADI?! Svet je u šoku kroz šta je prošla Italijanka, slomljen joj nos, a sportu - srce (VIDEO)