ROJAL TRAŽI PRVU POBEDU: Sezona je počela trofejom za "Unioniste", ali je izostala pobeda u prvom kolu prvenstva

O. M.

02. 08. 2024. u 10:31

ROJAL Uunion sen Žiloa dočekuje ekipu Beršota u drugom kolu belgijske Pro lige. Utakmica se igra na stadionu "Jozef Marien" u Briselu od 20.45.

РОЈАЛ ТРАЖИ ПРВУ ПОБЕДУ: Сезона је почела трофејом за Унионисте, али је изостала победа у првом колу првенства

Foto Profimedia

"Unionisti" jure svoju prvu pobedu u novoj sezoni, nakon što su na premijeri odigrali bez golova na gostovanju Denderu. Isti je slučaj i sa gostima iz Beršota koji su u prvom kolu odigrali 0:0 protiv Lojvena na svom terenu.

Rojal je sezonu otvorio u velikom stilu, osvojivši Superkup Belgije pobedom na gostovanju šampionu Brižu. Bilo je 1:2 na "Jan Br4ejdelu" a šampion je tek u završnici utakmice postigao počasni pogodak.

Remi sa Denderom je bila 15. uzastopna utakmica računajući i pripremnih šest, a deveta takmičarska na kojoj Rojal union nije pretrpeo poraz. Ta serija je na žalost navijača "unionista" stigla prekasno posle krize koja je nastala početkom plej-ofa, a koja je klub koštala prve šampionske titule posle više od devet decenija. Ali, navikli su se na to, ovo im je već treća uzastopna sezona u kojoj u "foto-finišu" ostaju bez naslova u prvenstvu.

A taj niz, sastavljen od dva druga i jednog trećeg mesta, a sva tri puta su posle regularnog dela sezone a uoči plej-ofa bili bolje rangirani od potonjeg šampiona, počeo je odmah prve sezone nakon što je Sen Žiloa izborio povratak u Pro ligu. 

Ako im je šampionski pehar opet izmakao, bar su uspeli da osvoje Kup i tako je ovaj nekada najtrofejniji belgijski fudbalski kolektiv prekinuo skoro 90 godina dug post. 

Sa novom sezonom dolazi nova nada da će se i šampioski pehar vratiti u vitrine na "Marijonu". Tamo ga već 90 godina čeka 11 replika, a sve su osvojene pre nego što je današnji rekorder u broju istih Anderleht osvojio ijednu, dok je drugi najtrofejniji Klub Briž imao samo jedan šampionski pehar do te 1935. godine.

Možda se navijači Beršota nadaju da bi njihovi ljubimci sada mogli da uđu u sličan niz kao Union, nakon što je Beršot ove sezone izborio povratak u elitni razred belgijskog fudbala.

Doduše, Beršot je ispao pre samo dve godine, a i nikada nije bio šampion Belgije, bar ne od reosnivanja 2013. godine, pošto je ovaj klub nastao na temeljima nekadašnjeg Beršot Atletika koji je sedam puta osvajao titulu prvaka Belgije.

Ali, prvi cilj i žrlja navijača "ljubičasto-bele" armije je da klub izbegne ispadanje, što je sudbina koju je prošle sezone doživeo Šefild junajted u Engleskoj, a ako se pitate kakve to veze ima, onda treba da znate da Beršot deli istog vlasnika sa popularnim šefildskim "oštricama", saudijskog princa Abdualaha bin Mosada Al Sauda.

Beršot sa klupe predvodi nekadašnji napadač Liverpula Dirk Kajt koji je otkad je preuzeo ekipu pretrpeo samo jedan poraz u 13 mečeva.

Međutim, sada će se suočiti sa najtežim testom u dosadašnjem mandatu, protiv protivnika koji je bio neporažen u poslednjih pet utakmica kod kuće u svim takmičenjima i za to vreme sačuvao mrežu tri puta.

Kliknite na link za NAŠ TIP: 1&NG (kvota 2,00)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

KLADIONIČARSKE PRIČE: Na Olimpijadi već neplanirane situacije

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
AMERI U ŠOKU: Sramno se ponašali prema Kinezu, a kada su s njim ušli u bazen u finalu - svet je ostao u čudu zbog onog što se desilo

AMERI U ŠOKU: Sramno se ponašali prema Kinezu, a kada su s njim ušli u bazen u finalu - svet je ostao u čudu zbog onog što se desilo

Minulih dana, neposredno pre nego što su počele Olimpijske igre u Parizu, svetom je prostrujala vest o tome da će Amerikanci možda ostati bez organizacije narednih Igara, a 2028. one treba da se održe u Los Anđelesu. Razlog je njihov bes zbog kineskih plivača i potez na koji su se odlučili. Sada im se taj bes pomalo "obio o glavu" u prestonici Francuske. I to na spektakularan način.

31. 07. 2024. u 23:42

Komentari (0)

Last Minute AKCIJA Popust čak do 380 evra! Iskoristite akciju i rezervišite letovanje na najpopularnijoj destinaciji ove sezone