EL KLASIKO - BARSELONA ŽELI OSVETU: Ovog vikenda na programu je 300. epizoda najvećeg derbija na svetu

O. M.

03. 08. 2024. u 09:40

U noći između subote i nedelje igra se El Klasiko. Real Madrid i Barselona sastaće se jubilarni 300. put a poprište dvoboja biće "Metlajf stadion" u Ist Raderfordu nadomak Njujorka.

ЕЛ КЛАСИКО - БАРСЕЛОНА ЖЕЛИ ОСВЕТУ: Овог викенда на програму је 300. епизода највећег дербија на свету

FOTO: Tanjug/AP

Šampion Evrope i Španije prošle sezone je pobedio u sva tri El Klasika, dva prvenstvena i onaj u finalu španskog Supekupa, kada je posebno nadigrao velikog rivala nanevši mu jedan od težih poraza, bilo je 4:1 na "KSU stadionu" u Saudijskoj Arabiji.

Real Madrid je započeo pripreme za novu sezonu porazom od Milana od 1:0 u sredu, dok je Barselona odigrala neodlučeno 2:2 sa Mančester sitijem u svojoj prvoj prijateljskoj utakmici ovog leta.

Dva meseca nakon trijumfa od 2:0 nad Borusijom iz Dortmunda u finalu Lige šampiona, Real Madrid je započeo pripreme za sezonu 2024/25 protiv Milana, pretrpevši poraz od italijanskog giganta rezultatom 1:0. Na toj utakmici za "rosonere" je nastupio Luka Jović, ali ne i njihovo novo pojačanje Strahinja Pavlović.

Tim Karla Anćelotija suočiće se sa Barselonom i Čelsijem u okviru turneje po SAD, pre nego što se vrati u Španiju na pripreme za UEFA Superkup protiv nosioca Lige Evrope Atalante 14. avgusta.

Real Madrid će  zatim 18. avgusta otvoriti novu sezonu u La ligi, protiv Majorke.

"Blankosi" nisu mnogo trgovali do sada ovog leta, pojačavši samo napad potpisivanjem brazilskog vunderkinda iz Palmeirasa Endrika i Kilijana Mbapea iz Pari Sen Žermena, ali Ančeloti je rekao da je posao kluba sada zatvoren uprkos odlascima ključnih igrača odbrane i sredine terena poput Nača i Tonija Krosa.

U međuvremenu, Barselona je u utorak uveče započela predsezonu nerešenim rezultatom 2:2 protiv engleskog šampiona Mančester sitija, pre nego što je pobedila u izvođenju penala rezultatom 4:1.

Pau Viktor - jedino pojačanje kluba ovog leta - postigao je prvi gol za "blaugranu" u 24. minutu, dok se Pablo Tore takođe upisao, a oba igrača su novom treneru Hansiju Fliku dali razloga da ozbiljno razmišlja o njima uoči nove sezone.

Barselona ima još dve prijateljske utakmice u rasporedu, posle ovog okršaja čeka ih novi duel protiv Milana, 6. avgusta, pre nego što će se 12. avgusta boriti protiv Monaka za "Trofej Žoana Gampera" kojim Barsa tradicionalno otvara novu sezonu.

Tim iz španske provincije Katalonije će sezonu u La ligi otvoriti protiv Valensije 17. avgusta, kada će Hansi Flik debitovati u zvaničnoj utakmici.

Barselona još ima vremena da se pojača u ovom, nikad tišem kad su oni u pitranju, prelaznom roku, a glavna meta je Dani Olmo za koga je Red bul već odbio jednu ponudu. Što se tiče Nika Vilijamsa, čini se da od tog transfera neće biti ništa, što je prava šteta za sve navijače Barselone, ali i neutralne zaljubljenike u fudbala kada se zna kako je krilni napadač Bilbaoa letos na Evropskom prvenstvu sarađivao sa Lamineom Jamalom.

Noćas nećemo gledati Mbapea u dresu Reala jer on nije ni doputovau sa klubom u SAd. Dobio je poštedu zbog umora i nastupa na EP. Neće biti ni Belingama koji jeste doputovao, ali neće igrati na celoj turneji. S druge strane, Endrik je debitovao protiv Milana, a igrao je i Arda Guler, pa Brazilca i Turčina treba očekivati u timu i večeras.

Što se tiče Barse, Lamine Jamal je na produženom, sasvim zasluženom, odmoru, dok su Gavi i Pedri povređeni i Flik neće rizikovati s njima.

Utakmice između ove dve ekipe uvek nešto znače, čak i prijateljske, i nijedan trener neće želeti da izgubi, to je sigurno. Očekujemo da će utakmica biti zanimljiva i otvorena, sa bar po jednim golm na obe strane ali da ekipe neće zapostaviti ni odbrane.

Kliknite na link za NAŠ TIP: X (kvota 4,15)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
AMERI U ŠOKU: Sramno se ponašali prema Kinezu, a kada su s njim ušli u bazen u finalu - svet je ostao u čudu zbog onog što se desilo

AMERI U ŠOKU: Sramno se ponašali prema Kinezu, a kada su s njim ušli u bazen u finalu - svet je ostao u čudu zbog onog što se desilo

Minulih dana, neposredno pre nego što su počele Olimpijske igre u Parizu, svetom je prostrujala vest o tome da će Amerikanci možda ostati bez organizacije narednih Igara, a 2028. one treba da se održe u Los Anđelesu. Razlog je njihov bes zbog kineskih plivača i potez na koji su se odlučili. Sada im se taj bes pomalo "obio o glavu" u prestonici Francuske. I to na spektakularan način.

31. 07. 2024. u 23:42

Komentari (0)

LAST MINUTE AKCIJA! Zgrabite popust čak do 360€ i rezervišite svoje letovanje na najpopularnijoj destinaciji ove sezone!