PRVI "HOLANDSKI" DERBI JUNAJTEDA I LIVERPULA: "Crveni đavoli" desetkovani pred Komjuniti šild

O. M.

03. 08. 2024. u 11:28

FUDBALERI Mančester junajteda i Liverpula privode kraju pripreme za nadolazeću sezonu, međusobnim susretom na stadionu "Vilijem Brajs" u Kolambiji, glavnom gradu američke savezne države Južne Karoline.

ПРВИ ХОЛАНДСКИ ДЕРБИ ЈУНАЈТЕДА И ЛИВЕРПУЛА: Црвени ђаволи десетковани пред Комјунити шилд

Foto Profimedia

Junajted će već posle ovoga nazad u Englesku, gde ih uskoro očekuje meč Komjuniti šilda protiv gradskog rivala Sitija. Pre ovih okršaja sa dva najveća rivala, "crveni đavoli" su pobedili Betis sa 3:2 i Rendžers sa 2:0, ali su izgubili od Arsenala sa 2:1 i na premijeri pripremnih mečeva od Rozemborga, mada je taj meč igran na tereu norveške ekipe koja je u takmičarskom pogonu. 

Markus Rašford, Amad Dijalo i Kazemiro postigli su golove u prvom poluvremenu utakmice protiv seviljskih zeleno-belih, sve u prvom poluvremenu, kada nijedan trener čini se nije imao mnogo odbrambenih zahteva od svojih igrača, pošto je i Betis jedan od svoja dva gola postigao u ovom delu igre.

Dijego Ljorente je uveo utakmicu u neizvesnu završnicu svojim golom za 3:2, ali tada je Junajted počeo da igra nešto ozbiljnije u odbrani i obezbedio drugu pobedu na ovim pripremama.

Međutim, pobeda u ovom prijateljskom odmeravanju snaga u San Dijegu mala je uteha za Mančester junajted, usled okrutnog talasa povreda pred sezonu. Novi član "đavola" Leni Joro provešće tri meseca na lečenju zbog problema sa stopalom koje je zaradio u porazu od Arsenala.

Markus Rašford, Antoni i Rasmus Hejlund takođe prave društvo bivšem defanzivcu Lila u "bolnici" pa se tamni oblak nadvio nad Old Traford pred susret sa gradskim rivalom narednog vikenda u borbi za prvi trofej sezone.

Večerašnji duel biće prvi u kome će na suprotnim klupama sedeti dobri poznanici iz holandske Eredivizije Erik ten Hag i Arne Slot.

Slot je dobro odradio početak priprema sa "redsima". Pobeda nad Arsenalom od 2:1 u Filadelfiji u sredu uveče, gde je 21-godišnji Harvi Eliot pravio dar-mar u osbrani "tobdžija".

Liverpulu je nedostajala prava desetka u prošloj sezoni, a čini se da je dobio u vidu doskorašnjeg igrača Fulama, koji je sa dve sjajne asistencije, prvu za Mohameda Salaha i drugu za Fabija Karvalja, sam pobedio Arsenal.

Drugih 45 minuta nisu bili tako dobri za "redse" ali Arsenal, uprkos terenskoj inicijativi nije uspeo da uradi nešto više od počasnog pogotka Kaija Haverca.

Pre pobee nad Arsenalom i Liverpul je igrao protiv Betisa, ostvarivši minimalnu pobedu nad "zeleno-belima".

Do početka sezonee odigraće ekipa Arnea slota još najmanje jednu prijateljsku utakmicu i to protiv druge ekipe iz Sevilje na Enfildu, a postoji mogućnost i da se organizuje meč sa Las Palmasom, jer Slot želi da vidi u akciji neke od starijih igrača koji nisu prošli cele pripreme.

Prošle sezone Liveprul nije uspeo da ostvari pobedu u tri zvanične utakmice proriv Junajteda. Dve prvesntvene završene su bez pobednika(0:0 na "Enfildu", 2:2 na "Old Trafordu"), baš kao i ona u Ef-Ej Kupu koja je ipak u produžecima pripala potonjem osvajaču najstarijeg klupskog takmičenja na svetu (2:2, 4:3).

Šro se tiče međusobnih susreta Ten Haga i Slota, rezultat je 2:2 dok su vodili Ajaks, odnosno AZ Alkmar.

NAŠ TIP: GG&1+|&1+|| (kvota 1,60)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
AMERI U ŠOKU: Sramno se ponašali prema Kinezu, a kada su s njim ušli u bazen u finalu - svet je ostao u čudu zbog onog što se desilo

AMERI U ŠOKU: Sramno se ponašali prema Kinezu, a kada su s njim ušli u bazen u finalu - svet je ostao u čudu zbog onog što se desilo

Minulih dana, neposredno pre nego što su počele Olimpijske igre u Parizu, svetom je prostrujala vest o tome da će Amerikanci možda ostati bez organizacije narednih Igara, a 2028. one treba da se održe u Los Anđelesu. Razlog je njihov bes zbog kineskih plivača i potez na koji su se odlučili. Sada im se taj bes pomalo "obio o glavu" u prestonici Francuske. I to na spektakularan način.

31. 07. 2024. u 23:42

Komentari (0)

LAST MINUTE AKCIJA! Zgrabite popust čak do 360€ i rezervišite svoje letovanje na najpopularnijoj destinaciji ove sezone!