MARIBOR NA ČEKANJU: Vojvodina ide na Brdo po sva tri boda

O. M.

04. 08. 2024. u 09:48

FUDBALERI Čukaričkog dočekuju Vojvodinu u jednom od tri derbija trećeg kola Superlige Srbije.

МАРИБОР НА ЧЕКАЊУ: Војводина иде на Брдо по сва три бода

Foto: FK Vojvodina

Duel dve neporažene ekipe na programu je od 20 časova na Banovom brdu.

Čukarički je u prvom kolu sa 2:0 savladao Radnički iz Niša na ovom istom stadionu. Strelci za "brđane" bili su Đorđe Ivanović i Mihajlo Cvetković. ZU drugoj rundi gostovali su izabranici Gorana Stanića u Subotici i vratili se sa osvojenim bodom. Ivanović je svojim drugim golom u sezoni doveo "belo-crne" u vođstvo početkom utakmice, ali se Mihajlo Bogićević kasnim golom postarao da u Subotici ostane jedan bod.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Čukarički je u novu sezonu ušao posle loše završnice prošle kada su "brđani"sa tri poraza u poslednja tri kola ostali i bez evropskih kvalifikacija. 

Ove sezone klub želi da se vrati u vrh srpskog fudbala, a ako se po jutru dan poznaje imaju navijači "belo-crnih" čemu da se nadaju. Uoči sasvim solidnog starta sezone, Čuka je odigrala nekoliko pripremnih utakmica. Primili su samo jedan gol, u remiju 1:1 sa mađarskim MTK iz Budimpešte.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

"Brđane" je u ovom prelaznom roku napustio levokrilni napadač Luka Adžić koga je na toj poziciji zamenio kiparski internacionalac Marinos Cionis. 

Vojvodina je u prvenstvu odigrala samo jednu utakmicu, u kojoj je rutinski savladala novog superligaša Tekstilac iz Odžaka. Bilo je 3:1 na stadionu "Slavko Maletin Vava" u Bačkoj Palanci, a domaćin je počasni pogodak postigao u nadoknadi vremena.

Usledio je dvomeč sa Ajaksom u kome je Vojvodina izgubila oba puta, ali se nije obrukala. "Kopljanici" su daleko kvalitetniji sastav od "stare dame srpskog fudbala", ali su morali da se pomuče da to i dokažu, naročito u prvoj utakmici u Amsterdamu, gde je Voša odolevala do pred sam kraj i na kraju izgubila sa 1:0. U revanšu, na TSC areni u Bačkoj Topoli bilo je 3:1.

Vojvodinu sada očekuje selidba u kvalifikacije za Ligu konferencija gde je prvi protivnik Maribor. Ali, Slovenci su još u drugom planu, bar ako je verovati rečima trenera Novosađana Božidara Bandovića koji je pred ovaj susret istakao da će ekipa ići na pobedu na Banovom brdu.

Crnogorski stručnjak je potvrdio da je Slobodan Medojević trenirao sa ekipom i da je u konkurenciji za sastav ekipe. Medojević je nekadašnji mladi reprezentativac Srbije koji je karijeru i započeo u Vojvodini a onda je celu deceniju gradio u nemačkoj, gde je nastupao za Volfsburg s kojim je osvojio i jedan Kup Nemačke, kao i za Ajntraht, dok je dve sezone proveo i u Cvajti igrajući za Darmštat. 

Čukarički i Vojvodina su prošle godine odigrali četiri utakmice. "Brđani" su pobedili u poslednjoj, na gostovanju u okviru plej-ofa, dve u regularnom delu prvenstva završene su neodlučeno, dok je Vojvodina slavila na penale u četvrtfinalu Kupa Srbije.

Inače, Vojvodiina je poslednju pobedu u regularnih 90 minuta nad Čukom ostvarila u martu 2023. godine. To je i jedina prvenstvena pobeda novosadskih crveno-belih u poslednjih 16 međusobnih susreta za bodove.

Kliknite na link za NAŠ TIP: GG (kvota 1,82)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE?! Evo s kime košarkaši Srbije igraju u polufinalu Olimpijskih igara ako pobede Australiju!