"PARNI VALJAK" ZAUSTAVLJA "DIZELKU": Železničar je u seriji od šest utakmica bez poraza u gostima

O. M.

04. 08. 2024. u 09:19

FUDBALERI Partizana dočekuju Železničar iz Pančeva u trećem kolu Superlige Srbije. Utakmica se igra na stadionu u Humskoj od 20 časova.

ПАРНИ ВАЉАК ЗАУСТАВЉА ДИЗЕЛКУ:  Железничар је у серији од шест утакмица без пораза у гостима

Foto: M.Vukadinović

"Crno-beli u ovaj meč ulaze posle neslavne epizode u kvalifikacijama za Ligu šampiona. 

Pretrpeli su dva teška poraza od Dinama iz Kijeva, 2:6 u gostima i 0:3 kod kuće. Ipak, Partizan će nastaviti evropsku avanturu u kvalifikacijama za Ligu Evrope, gde im je naredni protivnik švajcarski predstavnik Lugano.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Nasuprot evropskim posrtanjima, na domaćoj sceni je Partizan odlično započeo sezon.  Ostvarili su dve pobede iz dva meča u Superligi. Prvo su pobedili Napredak sa 1:0, kao gosti na svom terenu koji su privremeno ustupili Napretku, što je odluka koju su kasnije povukli, a potom su briljirali protiv novajlije u ligi Jedinstva iz Uba koga su u gostima pobedili sa 4:0.

Vidi se generalno neki napredak u igri "crni-belih", ali to je daleko od maksimuma koji ova ekipa možda pokaže.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Pančevački Železničar je takođe neporažen na startu Super lige. Osvojili su četiri boda, uz jednu pobedu i jedan remi. U prvom kolu su pobedili Radnički iz Kragujevca sa 3:2, na gostovanju u Leskovcu, dok su u drugom remizirali sa Napretkom 1:1. Protiv Kruševljana sui poveli golom Lazara Romanića u 36. minutut, ali su primili gol u 71, od Nikole Karaklajića. Taj pogodak usledio je kao kazna za promašaj Romanića sa bele tačke.

Romanić je prošle sezone postigao 10 golova u prvenstvu Srbije i očekuje se da će i ove godine biti važan faktor u napadu pančevačke "dizelke". On je i u Leskovcu postiga otreći gol za "Želju" pa je sa Đorđem Jovanovićem iz Psrtizana, Ademom Ljajićem iz Novog Pazara i još nekolicinom igrača na trećem mestu liste strelaca, iza Ndiajea i Bruna Duartea iz Zvezde sa četiri, odnosno tri.

I u taboru Partizana svesni su od koga preti najveća opasnost za njih.

– Imaju svoj stil, napašće nas vioko. Lazar Romanić je opasan, traži prostor. Ima tu još dobrih igrača. Dobra ekipa, intenzivna taktički besprekorna. Očekuje nas zahtevna utakmica rekao je uoči utakmice trener "parnog valjka" Aleksandar Stanojević.

Ali, nije Železničar samo jedan igrač, daleko od toga. Pančevci su u seriji od šest utakmica bez poraza u gostima, poslednji put poraženi su od šampiona Srbije Crvene zvezde na "Rajko Mitić" stadionu, sredinom aprila. Osim toga, nanizali su 10 takmičarskih utakmica, plus tri pripremne, na kojima su postigli bar po jedan gol.

S druge strane, Partizan u Humskoj, kada je bio domaćin, dakle ne računajući utakmicu sa Napretkom, ima samo jednu pobedu u poslednjihšest mečeva u svim takmičenjima onu protiv lučanske Mladosti u maju mesecu.

Partizan i Železničar su se prošle sezone sastali dva puta, a "crno-beli" su oba puta pobedili. Bilo je 2:1 u Pančevu i 3:1 u Beogradu.

Očekujemo da će fudbaleri Partizana na pravi način reagovati posle eliminacije iz Lige šampiona, ali sigurno je i da Železničar neće odustati od svoje napadačke igre i skupo će prodati kožu, sa bar jednim golom u mreži "crno-belih".

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1-1 (kvota 2,00)
Predlog za hrabrije: GG&4+ (3,27)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE?! Evo s kime košarkaši Srbije igraju u polufinalu Olimpijskih igara ako pobede Australiju!