"OSE" ZABORAVILE DA UBADAJU: Šveđani favoriti protiv Šerifa

O. M.

01. 08. 2024. u 11:20

ELFSBORG će u četvrtak veče dočekati Šerif iz Tiraspola u "Boras areni" u revanšu drugog kola kvalifikacija Lige Evrope.

ОСЕ ЗАБОРАВИЛЕ ДА УБАДАЈУ: Швеђани фаворити против Шерифа

Foto: Profimedia

Domaćini čuvaju prednost u ovom meču nakon što su u prvoj utakmici obezbedili pobedu u gostima od 1:0 zahvaljujući golu Simona Hedlunda u 86. minutu.

Očekivalo se da će prošlogodišnji vicešampioni švedske Alsvenskan lige dominirati utakmicom, ali Šerif Tiraspol je izneo izazovnu borbu na svom terenu, ograničivši Elfsborg na sedam šuteva, dok su imali i pet svojih.

Oskar Hiljemark, koji je preuzeo mesto trenera Elfsborga u junu 2024. godine, uveren je da njegova ekipa može da obezbedi pobedu i u revanšu za prolaz u treće kolo kvalifikacija, posebno kada se zna da su pobedili u poslednjih pet utakmica za Ligu Evrope na ovom stadionu.

Posle pobede u prvoj utakmici, Hiljemark je pretrpeo svoj prvi poraz kao trener Elfsborga, Jorgarden je slavio sa 2:1 u prošlom kolu Alsvenskana.

Taj rezultat ostavlja Elfsborg na putu za njihov najgori završetak u ligi od osmog mesta 2019. godine, sa timom koji je trenutno na sedmom mestu, ali sa nešto manje od pola sezone do kraja.

Što se tiče njihovih protivnika, Šerif Tiraspolj se suočava sa teškim zadatkom da preokrene zaostatak od jednog gola na "Boras areni" kako bi održao nade da će treću uzastopnu sezonu izboriti Ligu Evrope.

Rezultat "osa" u gostima u evropskim takmičenjima je loš poslednjih godina, sa samo jednom pobedom u poslednjih devet mečeva u gostima, nakon produžetaka protiv Zire u prvom kolu kvalifikacija ranije ove sezone.

Jurij Gura se suočio sa teškoćama otkako je preuzeo ekipu u maju 2024. godine, izgubivši tri od svojih pet takmičarskih mečeva u dosadašnjoj ulozi, uključujući dva poraza kod kuće u njihovim kvalifikacijama za Ligu Evrope.

NAŠ TIP: 0-2 (kvota 2,10)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Uz salsu i vino provereno nezaboravan provod na letovanju po Last Minute cenama u toku avgusta!