KONAČNO SU USPELI: "Lavovi" prvi put igraju nokaut fazu olimpijskih igara, ali ne planiraju tu da se zaustave

V.M.

02. 08. 2024. u 08:57

PRVU utakmicu četvrtfinala fudbalskog turnira na olimpijadi odigraće Maroko i Amerika (15.00).

КОНАЧНО СУ УСПЕЛИ: Лавови први пут играју нокаут фазу олимпијских игара, али не планирају ту да се зауставе

FOTO: AP/Tanjug

Nakon sedam neuspešnih pokušaja da izađu iz grupne faze na olimpijadi, Marokanci su se po prvi put u svojoj istroiji plasirali u četvrtfinale fudbalskog turnira na Olimpijskim igrama.

To su uradili u stilu, osvojivši prvo mesto u grupi "B" sa šest osvojenih bodova, isto je imala i Argentina, ali "lavovi" su ih pobedili u međusobnom duelu sa 2:1 u prvom kolu.

Posle toga Marokanci su poraženi od Ukrajinaca, ali nisu dozvolili novo iznenađenje protiv Iraka koji su rutinski savladali sa rezultatom 3:0.

Pre samog turnira, Hakimi i družina su po bukmejkerima bili među ekipama koje bi trebale da se bore za medalju i sada ih samo jedna pobeda deli od toga.

Sa druge strane, Amerikanci su imali dosta lakšu grupu, što im je dosta pomoglo da se plasiraju u četvrtfinale. 

Na startu takmičenja ubedljivo su poraženi od Francuske (0:3), ali posle toga su se "podigli" pobedama nad Novim Zelandom (4:1) i Gvinejom (3:0) kojima su osigurali prolaz.

Amerika jeste talentovana reprezentacija, ima nekoliko dobrih igrača, ali njima je ovde cilj da razigraju mlade fudbalere kako bi ih što bolje pripremili za prvi tim koji će biti domaćin narednog Svetskog prvenstva.

Maroko je došao u Pariz sa namerom da osvoji medalju, smatramo da je bolji od Amerikanaca, a uz to je dosta iskusniji i verujemo da će se plasirati u polufinale.

NAŠ TIP: Maroko - Amerika 1 (kvota 1,67)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
AMERI U ŠOKU: Sramno se ponašali prema Kinezu, a kada su s njim ušli u bazen u finalu - svet je ostao u čudu zbog onog što se desilo

AMERI U ŠOKU: Sramno se ponašali prema Kinezu, a kada su s njim ušli u bazen u finalu - svet je ostao u čudu zbog onog što se desilo

Minulih dana, neposredno pre nego što su počele Olimpijske igre u Parizu, svetom je prostrujala vest o tome da će Amerikanci možda ostati bez organizacije narednih Igara, a 2028. one treba da se održe u Los Anđelesu. Razlog je njihov bes zbog kineskih plivača i potez na koji su se odlučili. Sada im se taj bes pomalo "obio o glavu" u prestonici Francuske. I to na spektakularan način.

31. 07. 2024. u 23:42

Komentari (0)

ZORANA ARUNOVIĆ NIKADA EMOTIVNIJA Olimpijska šampionka u suzama: Mi smo Srbija, zemlja olimpijskog šampiona (FOTO/VIDEO)