NOVAJLIJA BEZ ŠANSI PROTIV ŠAMPIONA: "Vukovi" se ne plaše "crvenog alarma"

O. M.

03. 08. 2024. u 13:47

FUDBALERI Mitjilanda ugostiće ekipu Olborga u trećem kolu danske Superlige, od 16.00 na "MCH Areni".

НОВАЈЛИЈА БЕЗ ШАНСИ ПРОТИВ ШАМПИОНА: Вукови се не плаше црвеног аларма

Tanjug/AP

Tim iz Mitjilanda je bio najbolji tim u danskoj Superligi u poslednjoj deceniji, zajedno sa Kopenhagenom. Iza sebe imaju sjajnu sezonu u kojoj su osvojili domaći šampionat i sigurno ćemo ih videti u trci za titulu i ove godine.

Doveli su nekoliko velikih pojačanja za ovu sezonu, gde se ističe Adam Buksa, koji iza sebe ima sjajan EURO sa Poljskom i koji će sigurno imati veliku ulogu u igri napadačke zone Mitjilanda.

Tim iz Mitjilanda sezonu je otvorio neočekivanim remijem na gostovanju Orusu. Potom su imali duel u kvalifikacijama za Ligu šampiona u kojem su savladali Santa Kolomu sa 3:0 i već u prvoj utakmici rešili pitanje pobednika.

Usledilo je jedno od najtežih gostovanja u sezoni, protiv Nordšlanda, u kojem je ekipa Mitjilanda izgledala sjajno na terenu i na kraju ostala neporažena u tom meču.

Sredinom nedelje odigrali su prvu utakmicu pred domaćim navijačima, revanš u kvalifikacijama za Ligu šampiona, gde su odradili rutinski posao u meču protiv Santa Kolome u kombinovanom sastavu.

Olborg se ove godine vratio u elitni razred danskog fudbala. Od samog početka sezone potvrdili su da su, uz Sonderjiske, najbolji tim u drugom rangu, a na kraju su bez većih poteškoća obezbedili plasman u društvo najboljih.

Za ovu sezonu ekipa iz Olborga nije mnogo ulagala. Doveli su nekoliko slobodnih igrača, ali bez zvučnih pojačanja veliko je pitanje da li imaju kvalitet da opstanu u danskoj Superligi.

Već u prvoj utakmici, na gostovanju Nordšelandu, mogli smo da vidimo koliko zaostaje za najboljim ekipama Danske po kvalitetu. U tom meču su poraženi sa visokih 3:0, a potom su pred domaćim navijačima savladali Silkeborg, na šta su svakako uticale obaveze Silkeborga u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

NAŠ TIP: 1&NG (kvota 2,73)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
AMERI U ŠOKU: Sramno se ponašali prema Kinezu, a kada su s njim ušli u bazen u finalu - svet je ostao u čudu zbog onog što se desilo

AMERI U ŠOKU: Sramno se ponašali prema Kinezu, a kada su s njim ušli u bazen u finalu - svet je ostao u čudu zbog onog što se desilo

Minulih dana, neposredno pre nego što su počele Olimpijske igre u Parizu, svetom je prostrujala vest o tome da će Amerikanci možda ostati bez organizacije narednih Igara, a 2028. one treba da se održe u Los Anđelesu. Razlog je njihov bes zbog kineskih plivača i potez na koji su se odlučili. Sada im se taj bes pomalo "obio o glavu" u prestonici Francuske. I to na spektakularan način.

31. 07. 2024. u 23:42

Komentari (0)

ZORANA ARUNOVIĆ NIKADA EMOTIVNIJA Olimpijska šampionka u suzama: Mi smo Srbija, zemlja olimpijskog šampiona (FOTO/VIDEO)